BAM & Cadac voegen dimensie toe aan digitalisering bouwproces

Cadac Group heeft in samenwerking met BAM een digitaal configuratie platform ontwikkeld, dat een nieuwe dimensie toevoegt aan de digitalisering van het bouwproces.

24 januari 2018

Stel een vraag Maak een afspraak

BAM heeft met softwareontwikkelaar Cadac Group een digitaal configuratie platform ontwikkeld, dat een nieuwe dimensie toevoegt aan de digitalisering van het bouwproces. Het programma BAM MEC (Modulair Elementen Configurator) biedt de mogelijkheid modulaire producten online ´custom built´ te configureren voor het gebouw waarvoor ze zijn bestemd. Doordat alle informatie over de elementen in BIM wordt vastgelegd, kan niet alleen in de fase van engineering en realisatie effectiever en efficiënter worden gewerkt, maar ook in de fase van beheer en onderhoud. Daarnaast wordt circulariteit gestimuleerd doordat hergebruik van de elementen eenvoudiger is.

BAM en Cadac hebben anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van BAM MEC. De modulaire distributiebaan van BAM MOB (Modulair Ontwikkelen en Bouwen) heeft gediend als uitgangspunt voor de ontwikkeling van het platform. Nico Lamerichs, directeur BAM MOB: ‘Specialisten van BAM hebben toegang tot het platform waardoor ze eenvoudig de wensen van onze klanten kunnen vertalen in een technisch ontwerp dat direct en tot het laatste detailniveau is uitgewerkt. De werking hebben we getest bij de engineering van een actueel project. De betrokken BIM-modelleurs geven aan sneller en foutloos te kunnen werken. Toevoeging van QR-codes aan de elementen koppelt data aan de fysieke elementen, zo kunnen bijvoorbeeld onze uitvoeringteams op een tablet exact zien waar de elementen moeten worden geplaatst. Het stelt ons bovendien in staat ons productieproces te optimaliseren. Met BAM MEC borgen we onze kwaliteit nog sterker aan de voorkant van het bouwproces.'

BAM MEC wordt de komende jaren in samenwerking met Cadac doorontwikkeld. Met de toevoeging van meer modulaire producten kan BAM in de nabije toekomst  met behulp van het platform gebouwen volledig configureren. In 2018 worden onder meer de modulaire Clean Walls van Interflow en modulaire schachten van BAM MOB toegevoegd.Paul Smeets, CTO Cadac Group: 'Cadac wil haar klanten helpen om hun digitale agenda te realiseren. De intensieve samenwerking met BAM laat zien hoe we samen met onze klanten succesvolle innovaties kunnen realiseren.'

In deze video leggen BAM en Cadac Group uit wat het effect is van BAM MEC op de digitalisering van het bouwproces.

Origineel gepubliceerd op 24 januari 2018

Cadac wil haar klanten helpen om hun digitale agenda te realiseren. De intensieve samenwerking met BAM laat zien hoe we samen met onze klanten succesvolle innovaties kunnen realiseren.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding
Paul Smeets

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap