Cadac Group zet volgende stap in BIM met Virtual Reality

Beter inzicht. Meer beleving en betrokkenheid

16 april 2015 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Cadac Group is in staat om Revit/BIM modellen om te zetten naar een virtuele omgeving, waardoor een eindgebruiker met een Oculus Rift bril door het virtuele gebouw kan lopen. Dit gaat weer een stap verder dan het traditionele BIM, waarbij modellen in een virtuele omgeving samengevoegd worden om erdoor heen te navigeren.

Beter inzicht
De eindgebruiker krijgt zo een goed beeld van de nieuwe situatie en er kunnen eventueel nog op- of aanmerkingen gegeven worden. Deze opmerkingen gaan dan terug naar de modelleur die de aanpassingen in het model kan doorvoeren. Op deze manier worden eventuele kosten tegen gegaan die pas aan bod komen als er daadwerkelijk gestart wordt met de bouw.

Onlangs heeft Cadac samen met KuiperCompagnons een sessie georganiseerd met eindgebruikers van een nieuw te bouwen Laboratorium voor Sanquin Amsterdam. Tijdens deze sessie kwamen al direct een aantal punten naar voren van de eindgebruikers, zoals: ‘’Die wand zou toch van glas zijn?’’.

Meer beleving en betrokkenheid
Vanuit KuiperCompagnons was projectleider Maurice van Drongelen aanwezig: ‘’Door de virtual reality mogelijkheden die de Oculus Rift ons biedt om een eindgebruiker direct de beleving van een nieuw pand te presenteren, kunnen wij ze nog beter van dienst zijn en meer betrekken in het project. Samen met de hulp van Cadac Group zullen we dit in de toekomst steeds vaker gaan toepassen’’.

Cadac Group consultant Job van Hardeveld: ‘’Het is mooi om te zien dat eindgebruikers meer betrokken raken als ze ook daadwerkelijk door een model kunnen lopen. Ik zie al voor me hoe we bijvoorbeeld de nieuw te bouwen Kuip in Rotterdam geschikt maken voor deze bril, zodat supporters ook zelf kunnen beleven hoe het is om het veld op te komen’’.

Met de Oculus Rift bril kunnen eindgebruikers zich door een pand bewegen alvorens dit gebouwd wordt.

Kelly Pelzer AEC Consultant - Cadac Group

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?