Cadac Group voegt support voor concurrent engineering toe aan Cadac Organice DCS

08 juli 2014

Cadac Group legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe release van Cadac Organice DCS. Cadac Organice DCS is een integrale, op Microsoft SharePoint gebaseerde, oplossing voor engineering document control. Aan de nieuwe versie worden diverse functionaliteiten toegevoegd, zoals 'out-of-the-box' ondersteuning voor concurrent engineering scenarios die vaak worden vereist door Owner Operators. Zo voorziet de nieuwste Cadac Organice DCS versie optimaal in uitgifte en beheer van wijzigingen in as-built informatie.

Relatie tussen as-built documenten en kopieën
In Cadac Organice DCS blijft de relatie tussen as-built documenten en uitgegeven kopieën (t.b.v. changes) voor verschillende projecten behouden. Wanneer een document voor een project wordt uitgegeven, wordt automatisch een kopie gemaakt van de meest recente revisie van het document waarop een verwachte change dient te worden doorgevoerd. Deze kopie wordt in de gecontroleerde werkomgeving van het desbetreffende project geplaatst. Zodra de change vanuit het project is goedgekeurd, wordt het teruggezet naar de as-built omgeving.

Werk altijd met up-to-date documenten
Indien een change op een document is gebaseerd op inmiddels achterhaalde informatie (immers een verzoek tot wijziging van een document kan vanuit meerdere projecten tegelijkertijd komen), dan dwingt Cadac Organice DCS een afstemmingsproces af voordat het document weer kan worden ingediend naar as-built. Zo worden fouten die worden veroorzaakt door te werken met oude versies voorkomen. Een ingediende change is dus altijd gebaseerd op de laatste revisie van het as-built document. Projectteams worden gedwongen hun change bij te werken op het moment dat er in de tussentijd een nieuwe as-built is vrijgegeven, geinitieerd vanuit een ander, parellel lopend project. Gebruikers krijgen dus automatisch een bericht wanneer de broninformatie voor hun project moet worden bijgewerkt.

Documenten vergelijken
De nieuwe Cadac Organice DCS versie biedt een optimale functionaliteit voor het inhoudelijk vergelijken van documenten door documentverschillen te tracken. Een gebruiker kan dus snel zien wat de impact is van tussentijds doorgevoerde changes op de change die hij zelf wilt indienen.

Totaaloplossing
Cadac Organice DCS biedt met de nieuwe release een totaaloplossing waarmee meerdere afdelingen, partijen en contractors tegelijkertijd aan changes van as-built data en documenten kunnen werken. Hierdoor wordt voorkomen dat verzoeken tot wijzigingen in as built informatie zijn gebaseerd op verouderde as-built data. Het feit dat Cadac Organice DCS, en alle functionaliteit voor het beheren van as-built informatie en change proces management, gebaseerd is op het Microsoft SharePoint platform, zorgt voor een optimale integratie en laagdrempelige onsluiting voor gebruikers vanuit een webbrowser.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Sword en Cadac gaan samenwerken

  • Nieuwe oplossing om engineering informatie van verschillende disciplines met elkaar te verbinden

  • Cadac Group lanceert krachtig publicatie- en notificatieplatform

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?