Cadac Group visualiseert Maankwartier met Augmented Reality

Projectie van 3D model Royal HaskoningDHV in Augmented Reality

24 maart 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Bekijk de AR Masterclass

Cadac Group heeft voor het Maankwartier project in Heerlen een projectie in Augmented Reality ontwikkeld van het nieuwe station. Deze visualisatie is gemaakt aan de hand van het 3D Model dat ontwikkeld is door Royal HaskoningDHV. Royal HaskoningDHV is in het Maankwartier project verantwoordelijk voor het project management en het definitieve ontwerp en engineering. De hoofdontwikkelaars van het project zijn onder andere de gemeente Heerlen, Weller Vastgoedontwikkeling BV, ProRail en NS Stations.

tekening-maankwartier.jpg

Maankwartier Heerlen

Het Maankwartier is een groot stedenbouwkundig project in Heerlen. Op de plek waar vroeger het station Heerlen lag, verrijst nu een compleet nieuwe wijk met winkels en cafés, een hotel, kantoren, woningen én een volledig vernieuwd station. De bouw van het Maankwartier begon in 2012 en het project moet eind 2018 voltooid zijn.

3D Model projecteren in werkelijke omgeving

Royal HaskoningDHV wilde het 3D Model van het prestigieuze Maankwartier graag laten projecteren in de werkelijke omgeving. Wij hebben in eerdere projecten al succesvol samengewerkt met Royal HaskoningDHV op gebied van Virtual en Augmented Reality. Mede door deze positieve samenwerking heeft Royal HaskoningDHV ervoor gekozen om de projectie van het Maankwartier station in Augmented Reality door ons te laten uitvoeren. De opdracht was om het 3D model zowel 1 op 1 als op schaal te kunnen projecteren in de werkelijke omgeving.

Augmented Reality met de Microsoft HoloLens

Om het 3D model geschikt te maken voor Augmented Reality is het eerst geoptimaliseerd in Autodesk 3ds Max en vervolgens geëxporteerd naar een Game Engine. Via scripting is het model uiteindelijk geschikt gemaakt voor een Augmented Reality device. Het is nu mogelijk om met de Microsoft HoloLens het Maankwartier te bekijken in de werkelijke omgeving. Waar het voorheen aan de visualiserende kwaliteiten van de bekijker van het 3D model lag of men een goed beeld kon vormen van de gebouwen, kan men in Augmented Reality daadwerkelijk ervaren hoe het toekomstige station in het Maankwartier in Heerlen er uit komt te zien, zowel op schaal als 1 op 1.

Ervaar Augmented Reality op RailTech Europe

Wilt u zelf ervaren hoe het is om het nieuwe Maankwartier station in Augmented Reality te bekijken? Wij zijn van 28 tot en met 30 maart aanwezig op de stand van Royal HaskoningDHV tijdens de RailTech Europe in de jaarbeurs in Utrecht. Bezoek ons op stand 3.342 en ontdek de mogelijkheden van Augmented Reality in bouwprojecten met de Microsoft HoloLens.

Meld u hier gratis aan

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap