Cadac Group en Zuyd Hogeschool samen op weg naar titel Formula Student Netherlands

Cadac deelt kennis met studenten Zuyd Hogeschool

18 december 2018 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Stel een vraag Maak een afspraak

De samenwerking met Zuyd Hogeschool ligt Cadac Group nauw aan het hart. Bij Cadac zijn stagiaires of pas afgestudeerden altijd van harte welkom. Wij willen hen graag helpen met hun leerproces en willen hen een positieve eerste ervaring met het werkveld bieden. Een duurzame samenwerking tussen Cadac en Zuyd Hogeschool is voor beide partijen interessant. Enerzijds is Cadac altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Dankzij de intensieve samenwerking maken potentiële toekomstige werknemers al kennis met Cadac. Anderzijds leren de studenten van ervaren vakprofessionals. Cadac deelt namelijk zijn expertise met studenten via trainingen en stages.

Naast trainingen en stages, stelt Cadac zijn befaamde Cadac Lab open voor allerhande studentenprojecten. Cadac Lab opende zijn deuren in 2017. Het is een Digital Fabrication werkplaats waar CAD- en CAM-software verbonden worden. Binnen het lab kunnen studenten innovatieve ontwerp- en productiemethodes toepassen. Het lab beschikt tevens over een extensieve uitrusting met machines zoals 3D-printers, 3D-scanners, een robotarm en een 5-assige CNC-machine. Momenteel lopen er meerdere studentenprojecten in het Cadac Lab. Zo werken bijvoorbeeld twee studenten aan een project rond de optimalisering van medische robots. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van een raceauto in het kader van de Formula Student Netherlands 2018. Meer lezen over de ontwikkeling van de 3D-geprinte duurzame lichtgewicht elektrische raceauto? Lees dan dit artikel

Zuyd Hogeschool neemt ook in 2019 weer deel aan Formula Student Netherlands. Formula Student is een prestigieuze en welbekende wedstrijd voor studenten. De verschillende teams worden uitgedaagd om zelf een elektrische auto te ontwikkelen. Het doel van de wedstrijd is studenten uit te dagen op het vlak van engineering, organisatie en management. De studenten krijgen de kans hun theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Hun innoverend denkvermogen wordt hierbij op de proef gesteld.

Om kans te maken op de titel moeten de studenten rekenen op hun reeds verworven kennis. Hier botsen de studenten op een probleem. Ze leerden namelijk nooit met Fusion 360, de meest geschikte software om de raceauto te ontwikkelen, werken. Daarom biedt Cadac samen met Autodesk een gratis cursus aan voor de studenten van Zuyd Hogeschool. Zo brengt Cadac de studenten een stap dichter bij de felbegeerde titel van Formula Student Netherlands.

Cadac. Enabling digital.| Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap