Cadac Group automatiseert bestekken en begroten vanuit BIM

Cadac Group zet volgende stap in haar Enabling Digital strategie met de uitbreiding van haar portfolio met de C3A-Extensies.

10 juli 2018 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Maak een afspraak Meer informatie

Cadac Group zet volgende stap in haar Enabling Digital strategie met de uitbreiding van haar portfolio met de C3A-Extensies. Met deze extensies wordt het genereren van bestekken en het begroten vanuit een BIM-model geautomatiseerd, op basis van standaard MS-Office software Word en Excel. Om deze slimme tools ook voor de Nederlandse markt beschikbaar te maken heeft Cadac Group de C3A-Extensies met de STABU-besteksystematiek geïntegreerd. De C3A-werkmethodiek, met STABU uitgeruste bestekteksten, zijn een mooie aanvulling op Cadac’s bestaande TheModus Suite.

c3a-cadac-ondertekening.jpg

Op maandag 9 juli hebben C3A en Cadac Group de samenwerking definitief gemaakt door de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. 

De extensies, ontwikkeld door C3A, zijn door Cadac Group geheel op basis van STABU gelokaliseerd en gereed gemaakt voor de Nederlandse markt. C3A levert de extensies al meer dan 30 jaar met succes aan de Vlaamse bouwprofessional. Ze heeft aangetoond met meer dan 4.000 bouwklanten een serieuze partner te zijn in de Vlaamstalige regio.  In België is de rol van de architect anders dan in Nederland. Architecten in België dienen, naast het ontwerp, ook zorg te dragen voor een elementen begroting en een omschrijving van de gebouwdelen. Een hechte integratie tussen het BIM-model, begrotingsregels en bestekteksten is dus een vereiste. Precies dit aspect is door C3A zeer pragmatisch opgelost.

‘’Genereer bestekken en begrotingen met de C3A-Extensies en breng het effect van wijzigingen in slechts enkele minuten duidelijk en volledig in beeld’’ aldus Bjorn Ramaekers, Product Manager van Cadac Group.

Cadac Group en C3A hebben onlangs bij een aantal gerenommeerde Nederlandse bouwbedrijven getoetst of er interesse bestaat voor deze oplossing. Naar aanleiding van uitsluitend positieve feedback is besloten de C3A-extensies voor de Nederlandse markt op basis van STABU te lokaliseren.

Genereer bestekken en begrotingen met de C3A-Extensies en breng het effect van wijzigingen in slechts enkele minuten duidelijk en volledig in beeld

Bjorn Ramaekers Product Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek
Bjorn Ramaekers

Over Cadac Group
In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen.

Dat doen we door u optimaal gebruik te laten maken van de mogelijkheden van intelligent digitaal ontwerp, waarbij modelgebaseerd werken het uitgangspunt vormt. Dat doen we ook door via ‘design for manufacturing en ‘design to build’ de realisatie van uw ontwerpen veel effectiever te laten verlopen. En dat doen we door slim gebruik te maken van de data die uw ontwerpen genereren.

We stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt.

Cadac. Enabling digital.

Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.storeOver C3A
De C3A-Userclub is een vereniging van en voor bouwprofessionals die de hedendaagse informatica-instrumenten optimaal willen integreren in hun bouwpraktijk. Bouwprofessionals in Vlaanderen, van ontwerpers t.e.m. uitvoerders, kunnen voor hun IT-oplossing bij C3A terecht voor advies, geschikte software en hardware, opleiding en blijvende ondersteuning.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap