Cadac Group aanwezig bij open dag PTS Machinery

20 december 2016 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Stel een vraag

Op zaterdag 17 december was Cadac Group aanwezig bij de open dag van PTS Machinery in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). De honderden bezoekers die vanuit Zeeland en de omliggende provincies naar Hulst waren afgereisd, hebben tijdens de open dag kennis gemaakt met de machinefabriek van PTS Machinery en de oplossingen van Cadac Group.

l-bow-pts-machinery.jpg

Wij waren in één van de enorme fabriekshallen met een stand vertegenwoordigd om de laatste trends en ontwikkelingen te demonstreren voor de maakindustrie. We hebben onder andere een prachtige animatie getoond die was gemaakt met 3D modellen van PTS Machinery. Daarnaast hebben de bezoekers Augmented Reality kunnen ervaren met de Microsoft Hololens. Speciaal voor de open dag is er door Cadac Group een model voor de Hololens ontworpen, met daarin meerdere producten van PTS. Zo hebben de bezoekers onder andere kennis kunnen maken met het paradepaardje van PTS Machinery, de zogeheten L-bow.

L-bow

De L-bow is een gangway systeem die deining op open water compenseert. Door gebruik te maken van de L-bow kan men een veilige oversteek maken vanaf een deinend schip naar bijvoorbeeld een boorplatform of windmolen. Met de L-bow is het mogelijk om zelfs bij windkracht 4 aan windturbines te werken. De L-bow was tijdens de open dag ook live te bewonderen en de reacties van de bezoekers waren erg enthousiast.

Cadac Group en PTS Machinery

In januari 2017 wordt een begin gemaakt met de optimalisatie van de engineering afdeling van PTS Machinery door de implementatie van een PDM systeem van Cadac Group. Met dit systeem kan data vanuit engineering veilig gedeeld worden met het ERP pakket. Hierdoor worden doorlooptijden verkort en de kwaliteit verhoogd. Wij kijken terug op een succesvol weekend en een goede start van een mooi project.

Meer informatie over PDM

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap