Cadac Channel #08: De i in BIM

07 juli 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Bekijk video Model Extender

Naast ontwerpers, ingenieurs en uitvoerders worden nu ook opdrachtgevers en gebouwbeheerders steeds meer in het BIM-proces betrokken. Daarom wordt het steeds belangrijker om een BIM-model op te zetten dat gestructureerd in iedere fase de juiste informatie voor de juiste persoon bevat. Het BIM-model dient hierbij steeds vaker als informatiedrager richting de volgende stappen in het BIM-proces.

De juiste informatie voor de juiste persoon

Martijn Merkens legt uit waarom de informatie in het BIM-model zo belangrijk is en welke uitdagingen er zijn bij het gebruik van informatie uit de ontwerpfase voor de uitvoerings- en exploitatiefase. Met de TheModus Model Extender is het mogelijk om een Revit model in de ontwerpfase al te verrijken met informatie die bruikbaar is voor bijvoorbeeld Facility Management, Calculatie, Planning of ERP-systemen. Sinds kort is het zelfs mogelijk om uw model aan te laten sluiten bij de afspraken van Basis ILS.

Bekijk video

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap