Breng BIM naar de bouwplaats

26 april 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Bekijk de video Stel een vraag

Er wordt tijdens de ontwerp- en engineeringfase ontzettend veel informatie verzameld en opgeslagen in het BIM-project. Hoe kunt u deze informatie nu inzetten tijdens de uitvoeringsfase? Desmond Laeyendecker, Business Development Manager bij Cadac Group, geeft u inzicht in het gebruik van BIM op de bouwplaats in de nieuwe aflevering van Cadac Channel.

opname-cadac-channel-03-bim-op-de-bouwplaats.JPG

De kracht van BIM op de bouwplaats

Door een BIM-project, inclusief constructies en installaties, in de ontwerp- en engineeringfase al geschikt te maken voor de daadwerkelijke bouw, bespaart u veel tijd en reduceert u de faalkosten en risico’s van het project aanzienlijk. U kunt real-time informatie, zoals merk, type, artikelnummers en statussen vanuit de modellen raadplegen. Daarnaast beschikt u altijd over de laatste tekeningen die tevens up-to-date zijn. Het invullen van digitale checklists, bijvoorbeeld voor opleveringsinspecties, het werken met taken en het maken van meldingen op basis van het model of de tekening behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u het BIM-model koppelen aan een Total Station om zo het bouwwerk snel en effectief op de bouwplaats uit te zetten. Wij helpen u met het aanpassen van uw workflow om zo uw BIM-informatie bruikbaar te maken voor de uitvoerings- en exploitatiefase.

Bekijk de video

Reduceer tijd, kosten en risico door BIM-modellen direct inzetbaar te maken op de bouwplaats.

Desmond Laeyendecker Business Development Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek
Desmond Laeyendecker

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap