Naar hoofdinhoud

12 juli 2021

Blog | Theo Baltus over de transitie van serienummer naar naam

Binnenkort krijgen onze klanten een belangrijk bericht in hun mailbox. Cadac Group stapt aan het begin van 2022 over naar een licentiesysteem op basis van usernames, ofwel named use.

named use

Dat betekent dat alle gebruikers van onze softwareoplossingen inloggen via hun eigen emailadres met persoonlijk wachtwoord. Met elk device, op elk moment, vanaf elke plek ter wereld. Eenvoudig en vergelijkbaar met streamingdiensten zoals Netflix en Spotify. Een systeem waarmee we onze software bouwen, verbeteren en aanpassen naar de wensen van onze gebruikers.

Voordelen van Named Use

Maar er zijn meer voordelen. Onze klanten krijgen meer inzicht in het gebruik van de software die zij hebben aangeschaft. Een controle-instrument zullen critici misschien zeggen, maar dat is niet de driver achter deze verandering. Het gaat erom dat organisaties kunnen zien hoe frequent software gebruikt wordt, waar en door wie in de organisatie. Een analyse leert dat licenties dan efficiënter gebruikt kunnen worden. Belangrijk om de kosten van licenties te monitoren, betalen voor wat je gebruikt en direct bij te sturen waar nodig. Software mag dan bijna zo gewoon en noodzakelijk zijn als water uit de kraan en stroom uit het stopcontact; gratis is het natuurlijk niet. Dus daar willen we allemaal zo efficiënt mogelijk mee omgaan.

Toegang via Mijn Cadac

Het wordt voor ons makkelijker om service te verlenen en snel te reageren bij eventuele problemen. En om onze software continue te verbeteren. Dat maakt ons als dienstverlener weer sterker ten opzichte van onze concurrenten.

Begin 2022 zeggen we vaarwel tegen het huidige licentiemodel. In de tussentijd werken we achter de schermen hard aan het nieuwe platform. Elke klant krijgt zijn eigen centrale omgeving met alle Cadac-programma’s, toegankelijk via Mijn Cadac. Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, transparant en met tools om snel wijzigingen door te voeren. Een flinke klus waar de klanten in principe geen enkele last van mogen ondervinden. Als softwarebedrijf zijn we dat aan onze stand verplicht.

Licentiestructuur op basis van Autodesk

De administratieve last blijft tot een minimum beperkt. Het enige wat we later dit jaar van onze klanten vragen, is om de e-mailadressen en namen van gebruikers in voeren in de persoonlijke Mijn Cadac-omgeving. De winst is een nieuwe duidelijke licentiestructuur gebaseerd op de structuur van Autodesk. Eenvoudiger, transparanter en voortdurend geoptimaliseerd. Zonder een euro duurder te worden, om samen de volgende stap te zetten in onze reis die we Enabling Digital hebben gedoopt.  

Meer informatie

Meer informatie over de transitie naar named use? Schroom niet om contact op te nemen! 

Neem contact op


theo-baltus-400x400
Cadac Group

Theo Baltus

Projectleider

Kies een locatie

Europa

Wereld