Naar hoofdinhoud

12 juli 2021

Blog | Roxanne van der Linden over jouw toekomst bij Cadac

Een paar dagen geleden droeg Jeff Bezos, de CEO van Amazon, na 27 jaar de dagelijkse leiding over aan zijn opvolger. Waar hij in 1994 begon met zijn online boekwinkel, vraag ik me wel eens af hoe de omzet van verkochte boeken zich heden ten dage verhoudt met de rest van de omzet van het Amazon imperium. Helemaal aangezien clouddienst Amazon Web Services inmiddels goed is voor 60 procent van de totale winst.

cadac creators roxanne

Cadac Group, is net als Amazon en Uber te plaatsen in een rijtje bedrijven, dat ik vaak als metafoor gebruik wanneer ik aan vrienden of familie uitleg wat het bedrijf waar ik voor werk, eigenlijk allemaal doet. Net zoals Amazon geen boekenwinkel is en Uber geen taxibedrijf, is Cadac geen bouwbedrijf of fabrikant. Ons credo ‘Cadac. Enabling digital.’ dekt de lading, maar is eerlijk toegegeven vaak nog ontastbaar voor veel mensen. Wij willen niet zelf een digitale bouwer of fabrikant worden maar stellen onze klanten in staat hun digitale agenda te realiseren.

Digitalisering in het onderwijs

Wanneer ik dit uitspreek tegen bv. een fris afgestudeerde bouwkundige, kijkt hij/zij me met grote ogen aan, terrified dat ik hem/haar een kritische vraag ga stellen hierover. De kans dat hij mijn vragen niet zou kunnen beantwoorden is groot, aangezien hij/zij op school waarschijnlijk weinig bijgebracht krijgt over de materie waar wij ons mee bezig houden.

Het onderwerp ‘digitalisatie’ komt binnen de technische opleidingen nog niet veel aan bod. De opleidingen beperken zich in veel gevallen tot het digitaliseren van bestaande processen zoals het modelleren in 3D CAD. Het transformeren van het volledige proces en de daarbij horende uitdagingen op IT-vlak blijven nog onderbelicht. Zo wordt er nog weinig aandacht besteed aan data/documentbeheer en -management, de opbouw van en samenwerking in een BIM-model, het automatiseren van processen, de rol van configureren, robotica, scripting of het gebruik en koppelen van allerlei apps of IT in het algemeen.

Werk mee aan de digitalisatie van bedrijfsprocessen

In mijn dagelijkse werk heb ik een ambitie in het voorlichten van mensen; aan mij de nobele taak om uit te leggen dat Cadac geen bouwbedrijf of engineeringbureau is, maar dat wij een belangrijk aandeel hebben in het optimaal digitaal functioneren en ontwikkelen van de werkwijze van deze bedrijven. Natuurlijk kennen wij onze klanten en hun bouwprocessen goed. Ook zijn veel van onze consultants bij wijze van spreken opgegroeid op de bouwplaats. Maar, uiteindelijk, zijn wij niet partij die ontwerpt of bouwt. We zijn de partner die samen met deze partijen het IT-landschap vorm geeft.

Wij leren de meest innovatieve en prestigieuze organisaties om BIM-projecten/modellen te ontwikkelen en te beheren, hoe je het beste kunt samenwerken in een bouwcoöperatie/met een keten, hoe je data het beste kunt (her)gebruiken en borgen, hoe je je product (kan ook een gebouw zijn!) het beste (her)inricht in prefab modules, hoe je de inkoop koppelt, productie aanstuurt of hoe je je model opbouwt voor facility management in de onderhoud- en beheerfase.  

We inspireren, analyseren, geven advies, implementeren, trainen en zijn vraagbaak. Cadac ontwerpt tevens softwareoplossingen om aan behoefte in de markt te voldoen, we zorgen ervoor dat handmatig bulkwerk geminimaliseerd wordt of kortweg hoe je digitale bouwprocessen optimaliseert.

Geef je carrière een boost bij Cadac Group

Zoveel topics, zoveel innovatieve ideeën en mogelijkheden… Lieve mensen, iedereen die mij een beetje kent; ik kan een hele werkdag gepassioneerd over Cadac praten. Waar we staan, waar we naartoe gaan. Ik. Kan. Dat. Niet. In. Een. Sollicitatiegesprek. Van. Een. Uurtje. Allemaal. Tot. In. Detail. Uiteen. Zetten. (En eigenlijk wil ik dat uur het liefst gebruiken om alles over jou te weten te komen).

Er zijn binnen Cadac Group carrièremogelijkheden te over; of dit nu in de richting projectmanagement, sales consultancy, een branche specialisme, productspecialisme of development is. Heb je affiniteit met techniek, IT, bedrijfsprocessen? Slaap je niet als je weet dat je inefficiënt bezig bent? Wil jij i.p.v. bij een architectenbureau modelleren, architectenbureaus leren hoe ze het beste kunnen BIM’men? Dan zit je goed bij ons.

We bieden onze medewerkers graag de gelegenheid om te ervaren waar ze gepassioneerd en enthousiast van worden, om dat vervolgens onder begeleiding verder te ontplooien met intensieve training. Je loopt ook mee in projectteams, die de meest innovatieve oplossingen bedenken.

Ben jij onlangs afgestudeerd in een technische richting, IT of bv technische bedrijfskunde? Schroom niet om contact op te nemen voor een kennismaking. Ik hoor graag alles over hoe jij de afstudeercommissie iets hebt bijgebracht. 😉

Explore your horizons

Maar beloof me een ding; vertel alsjeblieft niet tijdens je sollicitatie dat je graag op papier schetst, voor onbepaalde tijd lijnen wilt trekken of “BIM de toekomst is”. We zijn dat station al lang gepasseerd. Dat is net als wanneer je bij Amazon solliciteert en zegt dat je een passie voor boeken hebt en graag in een boekenwinkel wilt werken.

Happy exploring!

Meer informatie

Wilt u meer weten over Cadac group? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op


roxanne
Cadac Group

Roxanne van der Linden

Account Manager

Kies een locatie

Europa

Wereld