Naar hoofdinhoud

25 oktober 2021

Blog | De voordelen van Autodesk Build voor AutoCAD-gebruikers

Ben jij een tevreden gebruiker van AutoCAD en wil je graag de diepte in? Of wil je nog meer kwaliteit en comfort ervaren? Met Autodesk Build en de integratie met AutoCad is dit mogelijk! Hiermee verbind je ontwerp- en bouwteams slim aan elkaar en ontstaat een productievere dynamiek.    

autodesk build

Autodesk AutoCAD

Ben je architect, ingenieur of deel van een ontwerpteam en merk je dat er altijd problemen ontstaan rondom het doorvoeren van wijzigingen van aannemers? De oplossing voor dit soort problemen is met de integratie van AutoCAD met Autodesk Build dichterbij dan je denkt. Door tekeningen te koppelen aan Autodesk Build stroomlijn je de communicatie, elimineer je fouten en creëer je een productievere dynamiek tussen ontwerp- en bouwteams.  

Autodesk Build

Dankzij dit digitale samenwerkingsplatform is het eenvoudiger om informatie te delen. Weg met de gemarkeerde PDF’s en handgeschreven notities (die niet iedereen kan lezen)! Door het gebruik van Autodesk Build ontstaat er geen ruis en verloopt de communicatie perfect. 

Met de functie 'doorduwen naar Autodesk Docs' kun je bouwtekeningen rechtstreeks delen als PDF-bestanden vanuit AutoCAD 2022 naar Autodesk Build. Dat levert direct drie belangrijke voordelen op:  

  1. Het doorgeven van veranderingen gaat veel sneller en je communiceert duidelijker.  
  2. Er is één bron die iedereen in het project kan gebruiken. De bron is bovendien gemakkelijk terug te vinden.
  3. Ontwerp- en bouwteams kunnen wijzigingen in real time bespreken en zo beter samenwerken. 

Autodesk Build host digitale versies van een tekening op een realtime platform dat toegankelijk is vanaf elk apparaat. Wijzigingen aan tekeningen kunnen rechtstreeks en nauwkeurig worden gemarkeerd. Zo kun je beoordelaars taggen en op de hoogte stellen van hun taken. Na het uploaden van een nieuw ontwerp, kan iedereen direct in de juiste versie werken. Hierdoor komt het nauwelijks nog voor dat teams per ongeluk met verouderde plannen werken. Uiteraard komt dit de efficiency ten goede. 

Autodesk Construction Cloud 

Door het gebruik van Autodesk Construction Cloud kunnen projectteams profiteren van verbeterde functionaliteiten voor documentbeheer, snellere samenwerking en verbeterde productiviteit gedurende het gehele project. Van voorbereiding tot aan faciliteitenbeheer. Van A tot Z. 

Meer informatie over Autodesk Build

Meer over Autodesk Build en welke functionaliteiten deze software biedt om de bouwplaats te digitaliseren en een productievere dynamiek tussen ontwerp- en bouwteams te realiseren, lees je in mijn eerder blog Autodesk Build brengt BIM naar de bouwplaats. Onlangs zijn we ook tijdens een speciaal webinar dieper ingegaan op de mogelijkheden van Autodesk Build. Heb je dit webinar gemist?

Bekijk het opgenomen webinar terug

Meer informatie

Ontvang je graag meer informatie over de koppeling van AutoCAD met Autodesk Build? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op


bobvanzeist
Cadac Group

Bob van Zeist

Consultative Sales

Kies een locatie

Europa

Wereld