Naar hoofdinhoud

07 februari 2022

Blog | Cadac volgt Autodesk, Netflix en Spotify met Named Use-licenties

We hebben het vorig jaar al aangekondigd: ook Cadac stapt over van een licentiesysteem naar een registratie op basis van Named Use.

user-names-1280

Dat betekent dat gebruikers onze software alleen kunnen gebruiken als ze inloggen met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Met elk device, op elk moment, overal; mits internet beschikbaar is. Net zoals de software van bijvoorbeeld Autodesk, net zoals streamingdiensten als Netflix en Spotify.

Lees ook het blog: Transitie van serienummer naar naam

Nieuw licentiesysteem als essentieel onderdeel van digitalisering

In januari hebben we al een aantal klanten zien overstappen. Uiteraard nemen we ruim de tijd voor de overgang, continuïteit is voor u en ons van groot belang, de software blijft dus gewoon werken. Maar we willen wel graag tempo maken, omdat de overstap naar Named Use een wezenlijk onderdeel is van digitalisering. En veel voordelen heeft, zowel voor onze klanten als voor Cadac.

De voordelen van Named Use-licenties

Het gebruik van Named Use-licenties heeft veel voordelen, zowel voor onze klanten als voor Cadac. De twee belangrijkste voordelen zijn:

  1. Transparantie
  2. Veiligheid

Transparantie

De klanten ontvangen via een portal een exact en compleet beeld van het aantal gebruikers en de frequentie waarmee de software wordt gebruikt. Anonieme licentiesleutels maken zo plaats voor gebruikers van vlees en bloed.

Belangrijk om de kosten van licenties te monitoren en direct bij te sturen waar nodig. Alle data worden immers in de cloud bewaard en is opvraagbaar, uiteraard binnen de spelregels van AVG en privacy. Natuurlijk, ook voor Cadac is die transparantie belangrijk. In het oude systeem worden licenties nog wel eens dubbel gebruikt. Dat is met de systematiek van Named Use verleden tijd.

Software mag dan bijna zo gewoon zijn als water uit de kraan en stroom uit het stopcontact; gratis is die natuurlijk niet. Overigens, de mededeling “sleutel in gebruik” of “bezet” is dan ook verleden tijd, uiteraard. De afnemer beschikt altijd over het juiste aantal licenties, niet te veel en niet te weinig.

Veiligheid

En dan is er nog het punt van veiligheid. Inloggen kan alleen met een sterke authenticatie. Het is zinloos om sleutels en wachtwoorden te delen zodat data niet meer in verkeerde handen kunnen vallen. Ook voor Cadac een geruststellende gedachte.

Wensen van de gebruikers én voorop blijven lopen

Meer omzet is niet de driver voor Cadac. De beschikbare data stellen ons in staat om sneller te reageren op eventuele storingen, software te verbeteren en daarbij meer rekening te houden met de wensen van de gebruikers. We willen altijd verbeteren, onze concurrenten vóór blijven. Dat is onze motivatie.

Vanaf januari overstappen naar een Named Use-licentiesysteem

Ons nieuwe, eigen Named Use-systeem is na een aantal maanden bouwen en testen gereed. In januari zijn we begonnen met de uitrol. Overstappen is eenvoudig en kost weinig tijd. Uiteindelijk krijgt elke klant via het portal inzicht in alle Cadac-programma’s. Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, transparant en met tools om snel wijzigingen door te voeren.

De werking van het portal

In het portal kunnen eenvoudig gebruikersnamen en mailadressen ingevoerd (of geschrapt) worden. De klant zit achter het dashboard en bepaalt over welke software de medewerker beschikt.

Vanzelfsprekend is Cadac Support, onze helpdesk, beschikbaar voor assistentie en het beantwoorden van vragen. Bestaande contracten worden gerespecteerd en natuurlijk zijn nieuwe contracten bespreekbaar.

Inloggen Mijn Cadac 

Next step naar Enabling Digital

Dus waarom wachten? In de loop van dit jaar verwachten we dat het overgrote deel van onze klanten gebruik maakt van de Named Use. Ze bepalen zelf het tempo, maar we maken wel graag meters. Daarom sturen we ze allemaal een bericht en deze blog. Waarmee we weer een stapje zetten in de digitalisering.

Hoe digitalisering u ondersteunt naar nieuwe fase van groei

Meer informatie

Ontvangt u graag meer informatie over de transitie naar Named Use-licenties? Schroom niet om contact op te nemen!

Neem contact op


theo-baltus-400x400
Cadac Group

Theo Baltus

Projectleider

Kies een locatie

Europa

Wereld