Naar hoofdinhoud

05 november 2020

Blog | Armand Pinkaarts over Cadac Creators

Begin 2020 lanceerde Cadac Group een nieuw concept: Cadac Creators, een radicale transformatie van de detacheringstak van Cadac met tekenaars, constructeurs, engineers en modelleurs. Daar ging ruim een half jaar ontwikkeling aan vooraf. Business Unit Manager Armand Pinkaarts vertelt in deze blog wat meer over het succes van Cadac Creators.

cadac creators

Cadac Creators: the eagle has landed

De nieuwe slogan Explore your Horizons, inclusief de maan als achtergrond sprak mij persoonlijk met een grote interesse in de Apollo-maanlandingen natuurlijk zeer aan. Bij Cadac Creators hebben HBO schoolverlaters en junior professionals de mogelijkheid om hun carrière als werktuigbouwkundig engineer, bouwkundig professional of Geo-ICT’er een kickstart te geven. Cadac Creators volgen een uitgebreid opleidingsprogramma, leren van de beste experts en werken daarnaast op interimbasis als modelleur of engineer bij onze opdrachtgevers. Na twee jaar kunnen ze doorgroeien tot Cadac expert in een junior consultancy-rol, waardoor de juniors kunnen doorgroeien naar een medior functie in ons Enable yourself-programma. Daardoor kunnen wij de Cadac Creators een carrière aanbieden in plaats van alleen maar een baan. Voor u als klant betekent dit dat u voor een project middels detachering een tijdelijke specialist kunt inlenen.

In de aanloop naar de lancering van Cadac Creators werd er in korte tijd ontzettend veel werk verstouwd. Het programma werd uitgewerkt, een volledige nieuwe Werken bij Cadac-website gelanceerd, fotoshoots gehouden en filmpjes opgenomen. Ook het opleidingsprogramma werd ontwikkeld en er werd een keuze gemaakt van een opleider voor de persoonlijke vaardigheden, oftewel softskills. Na de introductiefase gaat dit gewoon door. Ook is er een mooi boekje ontwikkeld waarin sollicitanten na de kennismaking nog eens rustig kunnen doorlezen wat werken als Cadac Creator inhoudt.

In het hoofdkantoor in Heerlen hebben we bijzondere aanpassingen gedaan. Er is namelijk een Creator-ruimte geopend, een ruimte waarin we enerzijds sollicitanten in stijl en thema kunnen ontvangen en spreken, maar die ook gebruikt kan worden als Game Room, zodat de Creators tussen het harde werk door even kunnen ontspannen (of zich inspannen). Daarnaast heeft het Cadac Lab een coole welkomskit ontworpen. Deze zelfgeproduceerde koffer, met bijzondere producten voor een nieuwe werkplek, wordt aan alle nieuwe medewerkers aangeboden.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en kunnen we een balans opmaken. Allereerst kunnen we concluderen dat Cadac Creators op de arbeidsmarkt heel goed aanslaat. Het aanbod van een carrière in plaats van een baan blijkt de juiste kandidaten aan te trekken. Daarnaast wordt het opleidingsprogramma als zeer positief ervaren. De Creators geven zonder uitzondering aan dat hun technische kennis van 3D CAD, datamanagement, Autodesk Fusion 360, VR/AR, BIM of Geo-ICT op korte termijn enorme sprongen heeft gemaakt. Maar bovenal waarderen ze de trainingen in persoonlijke vaardigheden, aangevuld met individuele coaching, waardoor ze hun ‘21st century skills’ (denk o.a. aan samenwerken en helder communiceren) enorm verbeteren.

Het is ook duidelijk geworden dat onze klanten hiervan profiteren. Als zij een Cadac Creator inhuren zien ze duidelijk verschil in het kennisniveau en de vakvolwassenheid t.o.v. iemand met een vergelijkbaar aantal jaren ervaring. Ik heb klanten gesproken die aangeven dat zij blij verrast zijn over het kennisniveau van de Cadac Creators, ruim boven andere junior professionals. Cadac Creators schrikken niet van ingewikkelde uitdagingen, aangezien zij deze onderwerpen tijdens hun training bij Cadac ook al behandelen. Bovendien zijn de Cadac Creators ook meer gericht op innovatie, verbeteringsprocessen en digitalisering, waardoor zij ook op een andere manier toegevoegde waarde leveren aan de opdrachtgever.

Hoe zit het dan met de belofte om de Creators door te laten groeien naar een consultancy functie? Ook daar zijn al de eerste stappen gezet. Een van onze Cadac Creators is gestart in een supportfunctie voor onze mechanical tak en een andere start als bouwkundig consultant voor de Autodesk Construction Cloud. Julien is een van deze twee Creators. Als junior consultant maakt hij deel uit van het Cadac Supportteam. Een ideale combinatie volgens Julien: ''Ik ben echt superblij dat ik nu de kans krijg om zowel klanten te helpen, én mijn eigen kennis nog verder kan uitbreiden.''

Om in de analogie van de maanlanding te blijven: na een ontwikkelingsfase heeft vorig jaar de lancering plaatsgevonden en zijn inmiddels de eerste twee ruimtevaarders geland: The Eagle has landed. Al met al heeft de verandering naar Cadac Creators uitermate goed uitgepakt en heeft deze de volgende win-win-win situatie doen ontstaan.

  • Win voor onze medewerkers, die zich verder kunnen ontwikkelen en carrière maken.
  • Win voor onze klanten die kunnen profiteren van het hogere kennisniveau en innovatiegerichtheid van onze medewerkers.
  • Win voor Cadac, omdat we gemotiveerde en goed opgeleide junior consultants aantrekken en bestaande medewerkers door kunnen laten groeien.

Heeft u ook interesse in een interim engineer, die niet alleen kan 3D-modelleren of engineeren, maar u ook kan helpen innoveren? Of zoekt u juist een enthousiaste GEO/GIS-specialist? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen


organisatie armand pinkaarts
Cadac Group

Armand Pinkaarts

Business Unit Manager Cadac Creators

Kies een locatie

Europa

Wereld