BIM. Zoveel meer dan bouwkundige 3D-modellen.

Zou het niet mooi zijn wanneer het productassortiment direct, up-to-date en 24/7 virtueel beschikbaar komt in Revit?

16 januari 2019 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Neem contact op Content Lab

Om snel een model op te bouwen in Autodesk Revit wordt vaak content gebruikt uit bibliotheken, externe websites of databases van fabrikanten. Zou het niet mooi zijn wanneer het productassortiment direct, up-to-date en 24/7 virtueel beschikbaar is in Revit?

Houthandel Jongeneel dacht van wel. In samenwerking met BIM Partners heeft Jongeneel als eerste groothandel de stap gezet om haar productdata openbaar beschikbaar te stellen. Vandaag zijn ze live gegaan met CLAB voor TABS. Jongeneel is een onderdeel van Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS) en is actief op de Nederlandse markt van hout en bouwmaterialen.

Via de CLAB add-in van Cadac Group kan een modelleur via één knop in Revit rechtstreeks producten uit de productcatalogus van Jongeneel selecteren en in het BIM-model plaatsen. Uiteraard geheel volgens het concept van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) en conform de ETIM-classificatie. Dankzij deze standaardisatie zijn de slimme componenten optimaal uitwisselbaar met verschillende ontwerpsoftware, worden fouten beperkt en ontstaat er een direct door te rekenen model.

Jongeneel biedt haar klanten hiermee een digitale bibliotheek met BIM-modellen van haar producten. Alle bijbehorende data staan ter beschikking van de klant via een gratis plugin. Hierdoor is het mogelijk om de Jongeneel BIM-bibliotheek direct te downloaden in Revit.

Dankzij CLAB is Jongeneel in staat om haar producten efficiënter en sneller 24/7 virtueel beschikbaar te stellen in BIM. Daarbij is de productinformatie beter te beheersen, onderhouden en up-to-date te houden. Belangrijkste voordeel voor de leverancier: Revit-modelleurs vinden eerder producten van Jongeneel dan die van de concurrent.

Bent u fabrikant of leverancier in de bouw en wilt u uw producten ook virtueel beschikbaar stellen in BIM? Kijk dan hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op!

Voor meer informatie over de Jongeneel-bibliotheek kijk op www.jongeneel.nl/BIM

Contact opnemen 

Cadac. Enabling digital.| Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap