Configureer eenvoudig BIM Content met TheModus Configure Family Instance

06 april 2016 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Vraag een demo aan

Bent u op zoek naar een gebruikersvriendelijke, no-nonsense content configurator? Dan is onze TheModus Configure Family Instance dé oplossing voor u. Met deze oplossing bewerkt u iedere Revit Family (*.rfa) direct parametrisch in het project.

 • Hiervoor hoeft u alleen een Family te selecteren en bij TheModus Bewerk functies te kiezen voor de TheModus Configure Family Instance knop.
 • Vervolgens kunt u in de interface alle relevante parameters wijzigen en de resultaten direct bekijken met de preview.
 • De configurator filtert eenvoudig alle overbodige parameters, zoals waardes die berekend worden op basis van formules, of read-only waardes uit de parameterlijst. Hierdoor ziet u enkel de relevante en sturende parameters en hoeft u nooit meer door lange parameterlijsten te scrollen om specifieke parameters te vinden.
 • Aan de linkerzijde van uw scherm kunt u eenvoudig nieuwe waardes invoeren voor de type en instance parameters. Daarnaast kunt u zelf bepalen hoe de parameterlijst weergegeven wordt, gecategoriseerd of op alfabetische volgorde.
 • Tijdens het veranderen van de parameterwaardes kunt u op View bijwerken klikken om de preview te updaten. Het is tevens mogelijk om na elke wijziging de preview bij te werken, door ‘Voorbeeld automatisch bijwerken’ aan te vinken.
 • Wijzigt u type parameters, dan krijgt u de vraag of u een nieuw type wilt aanmaken. Klik op Yes om een nieuw type te definiëren. Hierna kunt u oneindig veel wijzigingen aan dit type maken.
 • Bent u tevreden met het resultaat? Klik dan op ‘OK’ om de ingestelde parameterwaardes over te nemen in uw project. Mocht u niet tevreden zijn met de preview dan kunt u andere parameterwaardes kiezen of alle gemaakte parameterwijzigingen ongedaan maken, door op Annuleer te klikken.
 • TheModus Configure Family Instance werkt ook voor Shared Nested Families, een Family in een Family (bijvoorbeeld de vensterbank of de onderdorpel ingeladen in de raam Family). Hierdoor kunt u direct de Shared Nested Family met de Tab toets selecteren om nieuwe types aan te maken. U hoeft dus nooit meer een Family op te zoeken in de Project Browser om een nieuw type aan te maken. U selecteert simpelweg een Family en start de configurator op.

Benieuwd naar de voordelen van TheModus Configure Family Instance? Vraag een demo aan en ervaar wat deze tool voor u kan betekenen.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

 • Webinar – Launch AutoTURN 11

 • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

 • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap