BIM Congres wederom een groot succes

BIM Congres 2014 - Grenzeloos Verbonden

23 september 2014

Donderdag 18 september 2014 vond de 22e editie van de NedGraphicsdag en het 3e BIM Congres plaats. Met tal van inspirerende gastsprekers uit de praktijk, maar liefst 12 parallelle programma’s, en meer dan 600 specialisten uit diverse vakgebieden in de gehele civiel technische-, infra- en bouwbranche, was het NBC Congrescentrum in Nieuwegein die dag hét centrum van BIMmend Nederland.

nedgraphicsdag-bim-congres-2014-2.jpg

Traditiegetrouw opende Richard Goossens, directeur van NedGraphics en Cadac Group AEC, de congresdag. “Ontwikkelingen in de bouw- en civieltechnische branche gaan razendsnel. We krijgen meer taken, complexere projecten, meer eisen, maar minder budget. Harder werken is geen optie, maar wel slimmer werken!”, aldus Richard.

Slimmer (samen)werken met open standaarden
Keynote spreker Maxim Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, sloot naadloos aan op het openingswoord van Richard. “De focus wordt steeds breder, van alleen bouwen naar ontwerp, bouw, onderhoud en beheer. Niet alleen goedkoper, maar ook efficiënter, duurzamer en ook klantvriendelijker. Slimmer samenwerken (verbinding) door gebruik te maken van standaardisatie en open standaarden zoals BGT, Uniforme Objecten Bibliotheek, ETIM, Dutch Revit Standards (RevitGG) etc. is daarbij cruciaal.”

Maxime Verhagen over open stadaarden en standaardisatie
Na de opening en keynote vonden maar liefst 12 parallelle programma’s plaats, met elk 3 sessies. Het BIM Congres bestond uit tracks voor de bouw, installatie en fabrikanten. Standaardisatie, samenwerken en gebruik van open standaarden was ook hier weer de rode draad. Na een sessie boordevol BIM trends & ontwikkelingen in de diverse branches, kwamen diverse gastsprekers aan het woord met tal van indrukwekkende BIM cases uit de dagelijkse praktijk.

BIM voor Bouw & Installatie
Sprekers uit de bouw- en installatiebranche zoals Autodesk, BAM Bouw en Techniek, Van Wijnen, ABT, Kropman Installatietechniek, Wilo Nederland, iNFRANEA, Planon en Vabi Software gaven antwoord opvragen zoals: Hoe kan BIM meer toegevoegde waarde bieden binnen projecten? Hoe kunnen we BIM ook inzetten in de uitvoerings- en exploitatiefase en beheer & onderhoud (BIM 360)? Hoe krijgen we BIM echt van de grond? Waarom zou je eerst virtueel as-built moeten bouwen? Welke invloed heeft BIM in de organisatie? Wat wordt er verlangd van partners en toeleveranciers? En…wat is het belang van open standaarden en standaardisatie?

BIM voor Fabrikanten
Nog meer dan in de bouw- en installatiesessies stonden open standaarden centraal in de splinternieuwe track voor fabrikanten. Sprekers van Van der Sluis Technische Bedrijven, ETIM Nederland, Zehnder / J.E. StorkAir en de Revit Gebruikers Groep demonstreerden welke standaarden voor fabrikanten essentieel zijn om op aan te sluiten. Denk aan de Dutch Revit Standards (DRS), de Uniforme Obecten Bibliotheek en ETIM classificties met Reken & Teken parameters.

Een groot succes
Wij kijken terug op wederom een zeer geslaagd BIM Congres! Onder meer door de vele positieve reacties, maar natuurlijk ook door de geweldige opkomst. Wij willen dan ook graag alle bezoekers, sprekers en partners van harte bedanken voor hun inzet en enthousiasme!

Video's

  • NedGraphicsdag & BIM Congres 2014 | Grenzeloos Verbonden

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?