BIM 360 Summerschool

Studenten beter voorbereiden op de toekomst met BIM 360

01 oktober 2018 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Maak een afspraak

Cadac Group stelt Autodesk Software beschikbaar voor het onderwijs, en organiseerde gratis en vrijblijvend een kennismakingstraining voor docenten. Software, die ook écht in de praktijk wordt toegepast.

Cadac Group organiseerde gratis en vrijblijvend een kennismakingstraining voor docenten om hen kennis te laten maken met Autodesk BIM 360. De training werd enthousiast ontvangen door docenten van scholen en universiteiten in heel Nederland. Zij gaven aan dat tijd maken om nieuwe updates van software te installeren moeilijk is te vinden naast stapels nakijkwerk van tentamens, projectstukken en andere projecten. Toch is het belangrijk dat studenten werken met software, die zij in de toekomst ook écht gaan gebruiken.  

Afgelopen jaren heeft Autodesk steeds meer Cloud-gebaseerde software ontwikkeld. Eén van deze producten is BIM 360. BIM 360 is een samenstelling van meerdere applicaties die in de bouw en infra in veelvoud worden gebruikt om data overal ter wereld beschikbaar te stellen. Dankzij de mogelijkheid om 3D-modellen en aanhangende documenten altijd en overal op te vragen, wordt de samenwerking tussen kantoor en bouwplaats duidelijk versterkt. Deze mooie tools zijn ontwikkeld voor de bouw en infra, maar ook het onderwijs kan profiteren van deze ontwikkelingen. Bijvoorbeeld tijdens het nakijken van opdrachten rondom de uitvoering van 2D en 3D-modellen. BIM 360 houdt de ontwikkelingen van een model bij, en laat precies zien wat er gebeurt binnen het project. Ook worden de documenten van de projecten opgeslagen in een Cloud-omgeving zodat studenten tijdens de onderwijsperiode altijd en overal bij hun documenten kunnen. Dit geeft studenten de mogelijkheid om gemakkelijk met hun eigen laptop verder te werken, zonder afhankelijk te zijn van up-to-date schoolcomputers. Dankzij het rechten-systeem bepalen docenten deadlines, inzichtrechten en wanneer een bestand als definitief wordt beschouwd.  

Dit zijn enkele voorbeelden, maar de verschillende BIM 360 oplossingen zijn goed aan te sluiten op de huidige werkzaamheden van docenten. Docenten en studenten werken met software die in de praktijk door bouwbedrijven ook toegepast wordt. Dit is niet alleen voor scholen en universiteiten, maar vooral voor studenten van grote meerwaarde.  

Als grootste BIM-reseller van de Nederlandse bouw- en infra sector zijn wij ervan overtuigd dat dit niet alleen voor docenten, maar vooral voor studenten, van grote meerwaarde kan zijn.

Meer informatie over BIM 360? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen

Docenten en studenten werken met software die in de praktijk door bouwbedrijven ook toegepast wordt.

Josha van Reij BIM Consultant - Cadac Group

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap