Naar hoofdinhoud

16 juni 2020

Vlog | Big Data Machine & Predictive Maintenance

In deze vlogserie nemen Theo Baltus en Raoul Bück de kijker mee in de wereld van Predictive Maintenance, Machine Learning en Artificial Intelligence. In het kader van Predictive Maintenance is bij Cadac Group het idee ontstaan om een showcase te realiseren waarin wordt gedemonstreerd of én hoe het mogelijk is om een voorspelling te doen over het gedrag van een systeem.

big data machine cadac lab

In deze vlogserie nemen Theo Baltus en Raoul Bück de kijker mee in de wereld van Predictive Maintenance, Machine Learning en Artificial Intelligence.

Wat dit onderzoek zo interessant maakt is hoe de software van een voorspellend model werkt. In deze serie kom je erachter hoe de hardware in de praktijk vooral gezien moeten worden als een systeem dat bij een klant in gebruik is.

Zo zal de Big Data Machine vooral als demonstratiemodel fungeren. Hierbij kan worden gedacht aan het concept van Internet of Things (IoT), waarbij onderdelen constant in verbinding staan met een cloudservice. Zo kan data realtime worden opgenomen en vindt er een realtime terugkoppeling plaats.

Wilt u meer weten over de nieuwste toepassingen van Internet of Things (IoT), machine learning, industrie 4.0, artificial intelligence en andere vooruitstrevende technieken in de praktijk? Volg dan de Smart Machine Workshop in het Cadac Lab.

Youtube thumbnail

Cadac Lab #1 - Introductie Big Data Machine

In de eerste aflevering van de vlogserie over de Big Data Machine geven Theo Baltus & Raoul Bück een uitgebreide uitleg over de Big Data Machine in het Cadac Lab.  Tijdens deze vlogserie gaan zij dieper in op Machine Learning en Artificial Intelligence.Youtube thumbnail

Cadac Lab #2 - Hardware

In aflevering 2 wordt dieper ingegaan op de verschillende onderdelen die in de Big Data Machine gebruikt worden en hoe deze met elkaar samenwerken.

Youtube thumbnail

Cadac Lab #3 - Software

Deze aflevering richt zich specifiek op software. Theo & Raoul vertellen meer over de software architectuur en zullen een aantal cloudoplossingen, die in de Big Data Machine gebruikt kunnen worden, uitleggen. 

Youtube thumbnail

Cadac Lab #4 - Machine Learning

In aflevering 4 van de Big Data machine bevinden Theo en Raoul zich niet in het Cadac Lab, maar nemen zij de vlog via Microsoft Teams op. In deze aflevering bekijken zij het Machine Learning algoritme. Ook leggen zij uit wat Linear Regression inhoudt en hoe dit binnen de Big Data Machine wordt gebruikt.

Youtube thumbnail

Cadac Lab #5 - Sensor data

Theo & Raoul onderzoeken de sensor data. Hoe kun je deze data optimaal intepreteren en welke sensor is het meest geschikt voor het Machine Learning model?

Youtube thumbnail

Cadac Lab #6 - Analyse sensor data

Ook in deze vlog onderzoeken Theo & Raoul de sensor data. Op een objectieve manier kiezen zij welke sensordata het meest geschikt is voor het Machine Learning model en kijken naar de voorspelde Remaining Useful Life.

Youtube thumbnail

Cadac Lab #7 - Visualisatie

In de laatste aflevering van deze serie gaan Theo & Raoul dieper in op de visualisatie van de IoT/Machine Learning data. Naast het gebruik van een online dashboard en een "slimme" verlichting zal eveneens de Big Data Machine in Augmented Reality worden getoond.

Meer weten over de Big Data Machine & Predictive Maintenance?

Kies een locatie

Europa

Wereld