Naar hoofdinhoud

04 augustus 2022

Goed, Beter, Best Practice

Hoe ga je om met het invoeren van nieuwe werkprocessen en ondersteunende software. In deze blog wil ik nog eens een licht werpen op de “Best Practice aanpak” en de belangrijke meerwaarde die deze aan u, als klant, biedt. En daarmee ook inzicht geven in de redenen waarom we binnen Cadac voor een aantal oplossingen Best Practices hebben ontwikkeld.

bestpracticefoto1280

Als we met klanten en potentiële klanten in gesprek raken over procesverbetering kan er uiteindelijk een keuze gemaakt worden om nieuwe software te introduceren. Specifieke software dat het verbeterde proces ondersteunt. Hierbij kun je denken aan Product Data Management software (PDM), Configure Price Quote software (CPQ), maar ook BIM software. Noem ze maar op.

Lijkt vaak “appeltje-eitje”, want de klant vraagt alleen maar een simpel releaseproces, of ze hebben alleen maar een beheerde stuklijst voor ERP nodig, met een model dat aangestuurd wordt door een paar regels…en dat er dan een stuklijst in ERP komt of een Word offerte ergens in een mapje. Dat is toch niet zo moeilijk?

Maar dit soort software, of het proces dat ermee moet ondersteund worden, kan vrij complex zijn. Dat wordt wel eens onderschat. Aangewakkerd door de slimme marketing en feature lijsten van de leveranciers van die software.

Best practice

Onze klant, die nu helemaal enthousiast is geworden, onderneemt dit soort stappen niet elke dag. Er ontbreekt vaak noodzakelijke informatie, kennis en ervaring om de juiste keuzes te maken voor de invoering van die nieuwe systemen. Onze klanten hebben namelijk heel veel kennis op andere gebieden: hun eigen producten. Daar zijn ze namelijk heel goed in.

Met een best practice aanpak brengen we klant-kennis en de ervaring van Cadac Group op het gebied van (engineering) automatisering en digitalisering bij elkaar. En daar heeft uiteindelijk U (onze klant) baat bij.

“Maar dan Googelen we dat toch gewoon, op internet kun je toch ook heel veel terugvinden over opstarten met PDM? In knowledge bases of op fora staat toch ook heel wat informatie”. Er staat inderdaad “heel veel” op het internet. Maar kom er maar eens achter wat echt of “fake” is. Of dat het ook echt werkte. Het gaat dus heel wat tijd, zweet en geld kosten om alles zelf uit te zoeken en te ontdekken wat wel en niet werkt. Zonde van uw kostbare capaciteit. Toch?

Wij willen en kunnen bedrijven helpen een meer complex project op basis van de juiste verwachtingen en een beperkt risico te realiseren. Dat doen we al jaren met veel succes.  Omdat wij als uitgangspunt een op een Best Practice gebaseerde aanpak als startpunt nemen. In deze Best Practices heeft Cadac jarenlange ervaring gebundeld. Ervaring met informatieprocessen rond engineering, algemeen geaccepteerde werkwijze, standaarden en “lessons learned”. We hebben dit gebundeld tot een implementatie methode, stukken innovatieve automatisering en onderhouden functionaliteit. Dit nemen we dan als uitgangspunt voor bijvoorbeeld een PDM traject, Design Automation/Configurator traject of CPQ traject bij onze klanten.

Succesvolle PDM-implementatie

Een best practice is geen keurslijf. Het biedt onze klanten een zeker pad naar een succesvolle PDM-implementatie. Altijd met oog voor bedrijfsspecifieke wensen.  

De Best Practice kun je vergelijken met een georganiseerde lego-doos: De individuele steentjes zijn de voor-gedefinieerde standaard onderdelen en we gaan samen op basis van de Best Practice methode (“de gebruiksaanwijzing”) de juiste legosteentjes bij elkaar zoeken en samenbouwen tot een deugdelijk bouwwerk.

Op die manier is het gewoon heel goed mogelijk om een goede “fit” te krijgen met de processen van de meeste klanten. Zonder complex en duur maatwerk.

In feite spreken we daarmee over een op maat gemaakte standaardoplossing. Mass Customization. En daar is niets mis mee. Of je nu een BMW of een VW of een Citroën samenstelt, ook dat zijn op maat gemaakte standaarden en dat vinden we allemaal heel erg normaal.

Project op maat

Die visie over Best Practice hebben we ook doorgevoerd op onze standaard CAD en Vault basic installaties. En natuurlijk ook voor onze complexere oplossingen zoals Design Automation/PCF/Ilogic, Epicor CPQ en eerdergenoemd PDM.

Het werkt echt goed. Helderheid voor onze klanten wat je kunt verwachten, helderheid voor de consultant die het project gaat uitvoeren. En helderheid ten aanzien van uw budget in geld, tijdsduur en tijdsbelasting.

Vanuit de projecten die we afsluiten en evalueren nemen we ervaring mee om al onze Best Practices verder te verbeteren. Of nieuwe elementen toe te voegen. Zodat alle deelnemers er wat aan hebben en er beter van worden.

De Best Practice bestaan uit modules. Er is natuurlijk een minimaal benodigd aantal activiteiten. Maar onderdelen die niet direct, of helemaal niet van toepassing zijn voor bepaalde bedrijven, kunnen we gewoon weglaten. Zolang het geheel maar consistent blijft. Zo houden we het “lean and mean” voor u. En weet u wat u krijgt.

Meer informatie

Alvast meer weten of wilt u graag eens gedachten wisselen over hoe dit voor uw bedrijf kan werken?

Neem contact op


400-mischamulder
Cadac Group

Mischa Mulder

Senior Account Manager

Kies een locatie

Europa

Wereld