Autodesk komt met software licence review

Vermijd illegaal softwaregebruik, zorg dat u compliant bent

08 januari 2019

Software bestellen Stel een vraag

Wellicht heeft u onlangs een e-mail van Autodesk ontvangen over een software licence review, waarin u wordt verzocht om aanvullende Autodesk-software aan te schaffen. Graag informeren we u waarom u deze e-mail krijgt en wat u het beste kunt doen.

Autodesk-actie tegen illegaal softwaregebruik

In de strijd tegen illegaal softwaregebruik voert Autodesk scans uit om bedrijven op te sporen die onrechtmatig gebruik maken van een softwarelicentie. Autodesk stuurt een e-mail wanneer uw bedrijf niet voldoet aan de Autodesk-licentieovereenkomst. In deze e-mail vraagt Autodesk uw medewerking om dit te verhelpen.

Wanneer bent u niet compliant? 

Stel dat uw bedrijf een single user AutoCAD-licentie heeft met 7 seats, maar in de praktijk heeft u 10 systemen die hiervan gebruik maken. Er zijn in dit geval 3 systemen die software gebruiken, waarvoor niet betaald is. In dat geval is er sprake van ‘overuse’ en is uw bedrijf niet compliant.

Wij adviseren u om compliant te zijn en goed om te gaan met het licentiebeheer in uw organisatie. Raadpleeg uw Autodesk-licentieovereenkomst om volledig inzicht te krijgen in de regels voor het gebruik van Autodesk-software.

Aanvullende Autodesk-software aanschaffen

Wanneer Autodesk u per e-mail vraagt om de software of licenties die u onrechtmatig gebruikt alsnog aan te schaffen, is het van belang om op dit verzoek in te gaan. In de e-mail staat vermeld om welke software het gaat, hoeveel licenties u dient aan te schaffen en binnen welke termijn u dit dient te doen. U kunt de betreffende licenties eenvoudig online bestellen via Cadac Store. Na de aanschaf wordt de zaak gesloten en is er geen sprake meer van onrechtmatig gebruik van Autodesk-software binnen uw organisatie.

Meer weten?

Heeft u vragen over licence compliancy of over de software licence reviews van Autodesk? Neem contact met ons op via het contactformulier, zodat wij u verder kunnen helpen.

Software bestellen

Cadac. Enabling digital.| Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap