Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

19 mei 2017

Autodesk Fusion 360 simulatie 3D CAD software cloud

Vroeger was simulatiesoftware zo duur en complex dat alleen analisten met een universitair diploma die konden gebruiken en de resultaten konden interpreteren. Gelukkig is die tijd voorbij! Iedereen die Fusion 360 gebruikt, heeft toegang tot dezelfde krachtige, gebruiksvriendelijke analysetools voor eindige elementen. En dat voor een fractie van de prijs. Ontwerpers krijgen hiermee belangrijke inzichten in de prestatie van hun ontwerp.

Autodesk Fusion 360 simulatie 3D CAD software cloud

Eenvoudige setup

De setup is heel eenvoudig dankzij het aantal belastingen en opleggingen die de interactie met de omgeving vastleggen. Door het automatisch nauwkeurig laten aanmaken van contacten en mesh aanpassingen, valt er een grote last van de schouders van de gebruiker. Visualisaties geven gebruikers een goed overzicht en de setup wordt nog eenvoudiger dankzij gefilterde selectiestatussen.

Laat het zware rekenwerk over aan de cloud

Na de setup, is het tijd voor de berekening. Wat vroeger geduldig, en soms ongeduldig, wachten was tot het rekenwerk klaar was. Maar met de rekenmogelijkheden van Fusion 360 in de cloud, is die tijd voorbij. Terwijl de cloud een berekening wordt gemaakt, ga je verder met ontwerpen en renderen of creëer je nieuwe simulaties voor andere situaties met kritische belasting. Wat als we bijvoorbeeld dezelfde belasting nu eens zouden omkeren?

Zodra de eerste analyse is gekopieerd en de belasting van richting is veranderd, zijn we weer klaar om de berekening te starten. We hoeven niet te wachten, maar berekenen beide simulaties, zonder onze pc te belasten. Door de onbegrensde cloud computing zijn zelfs de meest complexe simulaties meteen klaar. Zodra de resultaten zijn gedownload, bekijken we het resultaat. We krijgen info over spanning, druk, veiligheidsfactoren, verplaatsingen … in elke richting of elk coördinatensysteem.

Bekijk prestaties en animaties

Door te “slicen” zien we de prestaties van het voorwerp door het ontwerp heen, en animaties vertellen ons hoe het vervormt. Met deze kennis kunnen we ontwerpwijzingen aanbrengen en het geheel zo licht mogelijk maken, zonder de veiligheidsfactor uit het oog verliezen.

Meerdere simulatie mogelijkheden

Dat is slechts één voorbeeld van een systeem met een enorm potentieel voor verbeteringen van een ontwerp. De invloed van warmte op het remsysteem kan worden getest, we moeten een inzicht krijgen in de resonantiefrequenties en de modusvormen van de onderdelen, net als in de stijfheid van het chassis, de reacties van de schokdempers ….De lijst is eindeloos.

Kies een locatie

Europa

Wereld