Neem sneller doordachte beslissingen met simulatie in Fusion 360

19 mei 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Bekijk video Stel een vraag

Vroeger was simulatiesoftware zo duur en complex dat alleen analisten met een universitair diploma die konden gebruiken en de resultaten konden interpreteren. Gelukkig is die tijd voorbij! Iedereen die Fusion 360 gebruikt, heeft toegang tot dezelfde krachtige, gebruiksvriendelijke analysetools voor eindige elementen. En dat voor een fractie van de prijs. Ontwerpers krijgen hiermee belangrijke inzichten in de prestatie van hun ontwerp.

Eenvoudige setup

De setup is heel eenvoudig dankzij het aantal belastingen en opleggingen die de interactie met de omgeving vastleggen. Door het automatisch nauwkeurig laten aanmaken van contacten en mesh aanpassingen, valt er een grote last van de schouders van de gebruiker. Visualisaties geven gebruikers een goed overzicht en de setup wordt nog eenvoudiger dankzij gefilterde selectiestatussen.

Laat het zware rekenwerk over aan de cloud

Na de setup, is het tijd voor de berekening. Wat vroeger geduldig, en soms ongeduldig, wachten was tot het rekenwerk klaar was. Maar met de rekenmogelijkheden van Fusion 360 in de cloud, is die tijd voorbij. Terwijl de cloud een berekening wordt gemaakt, ga je verder met ontwerpen en renderen of creëer je nieuwe simulaties voor andere situaties met kritische belasting. Wat als we bijvoorbeeld dezelfde belasting nu eens zouden omkeren?

Zodra de eerste analyse is gekopieerd en de belasting van richting is veranderd, zijn we weer klaar om de berekening te starten. We hoeven niet te wachten, maar berekenen beide simulaties, zonder onze pc te belasten. Door de onbegrensde cloud computing zijn zelfs de meest complexe simulaties meteen klaar. Zodra de resultaten zijn gedownload, bekijken we het resultaat. We krijgen info over spanning, druk, veiligheidsfactoren, verplaatsingen … in elke richting of elk coördinatensysteem.

Bekijk prestaties en animaties

Door te “slicen” zien we de prestaties van het voorwerp door het ontwerp heen, en animaties vertellen ons hoe het vervormt. Met deze kennis kunnen we ontwerpwijzingen aanbrengen en het geheel zo licht mogelijk maken, zonder de veiligheidsfactor uit het oog verliezen.

Meerdere simulatie mogelijkheden

Dat is slechts één voorbeeld van een systeem met een enorm potentieel voor verbeteringen van een ontwerp. De invloed van warmte op het remsysteem kan worden getest, we moeten een inzicht krijgen in de resonantiefrequenties en de modusvormen van de onderdelen, net als in de stijfheid van het chassis, de reacties van de schokdempers ….De lijst is eindeloos.

Fusion 360 is het meest volledige, cloudgebaseerde productinnovatieplatform op de markt. Het biedt designers de nodige tools om sneller doordachte beslissingen te nemen.

Gebbe Meffert Account Manager - Machine- en apparatenbouw
Gebbe Meffert

Het laatse Fusion 360 nieuws

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap