Autodesk brengt 3D-printer op de markt

26 mei 2014

Dat 3D printers de toekomst hebben, dat zal niemand meer verbazen. De ontwikkelingen hierin gaan dan ook in een heel hoog tempo. Met zo’n 3D-printer wordt het bijvoorbeeld mogelijk om alles uit te printen wat je maar wil. Denk aan prototypes, schaalmodellen of (reserve)-onderdelen.

autodesk-3d-printer.jpg

Ook Autodesk ziet het potentieel van 3D printen voor ontwerp en engineering in bouwkundige (BIM), werktuigbouwkundige (Digital Prototyping) en civieltechnische industrieën. Om 3D-printen sneller dichterbij te brengen introduceert Autodesk later dit jaar een open softwareplatform voor 3D-printen en bijbehorende 3D-print hardware.

3D print software & hardware van Autodesk
De software genaamd Spark, maakt het printen van 3D-modellen makkelijker en betrouwbaarder. De nieuwe 3D-printer demonstreert de mogelijkheden van Spark en biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring. De software en printer vormen samen de bouwstenen voor ontwerpers, hardware fabrikanten, softwareontwikkelaars en materiaalwetenschappers om de grenzen van 3D-printtechnologie te verkennen.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?