Cadac Group & Studio AKATAK presenteren ALIUNDE

22 augustus 2017

ALIUNDE is een visueel experiment waarbij aan de hand van de nieuwste technologische ontwikkelingen een kijkvenster geopend zal worden naar de wereld van de Romeinen. Door middel van AR (Augmented Reality), 3D-scanning en 3D-printing is een filminstallatie gecreëerd rondom de resten van Nederlands enige opgegraven Romeinse badhuis in Coriovallum (Heerlen). Cadac Group heeft de Romeinse wereld weer tot leven gebracht in 3D door middel van Autodesk 3ds Max-software. Als resultaat zijn er Romeinse hologrammen ontwikkeld die straks goed te zien zijn bij de afgravingen.

Breng ook een bezoek!

Deze museale ervaring is tijdens Cultura Nova te bezoeken vanaf dinsdag 22 augustus tot en met zaterdag 26 augustus van 21:00 – 22:40 in sessies van 20 minuten bij het Thermenmuseum in Heerlen, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen. 

Tickets zijn hier te bestellen

Kijk met een futuristische bril naar de Romeinse wereld

Dankzij samenwerking met het kickstarterproject Aryzon kunnen bezoekers tijdens dit evenement gebruik maken van AR-brillen. De AR-brillen van Aryzon kosten in werkelijkheid een fractie van de prijs van bijvoorbeeld een HoloLens – en worden gebruikt in combinatie met een mobiele telefoon. 

Deel nieuwsbericht

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap