Creëer 3D PDF’s in Inventor en sluit aan op Model Based Design

16 juni 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Exporteer complete projecten naar 3D PDF Stel een vraag

Wilt u toewerken naar Model Based Engineering? Een omgeving waar geen (geprinte) 2D-tekeningen meer gebruikt worden? Dan moeten uw 3D-modellen wel door iedereen in het ontwerp- en productieproces te interpreteren zijn op een manier die het beste aansluit op de specifieke informatiebehoefte. Dat is waar 3D PDF om de hoek komt kijken.

Van Inventor naar 3D PDF

Met Inventor 2018 sluit Autodesk beter dan ooit aan op Model Based Design. Met de nieuwe Model Based Definition tools in Inventor 2018 kunt u afmetingen en andere geometrische- en productie informatie direct toevoegen aan het 3D-model. Dit model, met al die extra informatie, kunt u nu moeiteloos exporteren naar een 3D PDF bestand (zie tutorial).

Bekijk video

3D PDF batch export van uw Inventor projecten

Met de standaardfunctionaliteit in Autodesk Inventor kunt u handmatig een 3D PDF creëren. Dit is echter best tijdrovend en foutgevoelig als u dat voor elke project weer opnieuw helemaal in moet stellen.

Met de door ons ontwikkelde Batch Publish Manager voor Inventor kon u al met één druk op de knop complete Inventor projecten exporteren naar legio bestandsformaten (PDF, DWF, IGES, STEP, JT, etc.). Met de nieuwste versie van onze tool behoort ook een batch export naar 3D PDF tot de mogelijkheid. Zelfs automatisch door een job server bij vrijgave van een onderdeel in Autodesk Vault.

Lees meer over de Batch Publish Manager

5 Voordelen van 3D PDF

  1. Gebaseerd op wereldwijde standaard.
  2. Door iedereen te openen met een gratis Acrobat Reader.
  3. Dimensionering altijd bij de hand.
  4. Geen zware systeemeisen.
  5. Werkt ook op tablet of smartphone.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap