3D Augmented Reality in uw project

Met Cadac Modules Suite is het mogelijk om via uw smartphone BIM-projecten te bekijken. Dit betekent dat het mogelijk wordt dat u uw Aryzon Cardboard Headset kunt gebruiken om uw model te visualiseren.

22 januari 2018 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Maak een afspraak

Van 9 tot en met 12 Januari vond het Consumer Technology Association (CES) evenement in Las Vegas plaats. Aryzon heeft hier, via StartUpDelta onder leiding van Z.K.H. Prins Constantijn, vol trots de Aryzon Augmented Reality Cardboard Headset gepresenteerd. Met dit product wil Aryzon the technologie van 3D Augmented Reality toegankelijker maken voor de markt en een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van 3D AR-toepassingen. De Aryzon Cardboard Headset kost in werkelijkheid een fractie van de prijs van bijvoorbeeld een HoloLens – en wordt gebruikt in combinatie met een smartphone.

Ook met Cadac Modules Suite is het mogelijk om via uw smartphone BIM-projecten te bekijken. Dit betekent dus ook dat het mogelijk wordt dat u uw Aryzon Cardboard Headset kunt gebruiken om uw model te visualiseren. Momenteel plaatsen wij het model door middel van ‘markers’, bijvoorbeeld via een bouwtekening of een QR code.  Maar op korte termijn zullen wij toevoegingen ontwikkelen zodat u ook zonder markers uw BIM-model kunt bekijken via uw smartphone of tablet, met bijvoorbeeld de toolkits van Apple en Google. 

Binnen een project wordt er vaak gewerkt met een veelvoud aan documentatie- en ontwerpsoftware. Dit leidt tot een onoverzichtelijk geheel aan 3D-modellen, 2D-tekeningen en documenten voor zowel interne als externe stakeholders. Met Cadac Modules Project beschikt u over een intuïtief en toegankelijk Cloudplatform voor uw BIM projecten, waarin elke stakeholder de benodigde informatie kan raadplegen en het niet uitmaakt welke programma’s er zijn gebruikt. Alles wordt ondersteund en is beschikbaar vanuit een webbrowser, de HoloLens en dus nu ook uw smartphone en Aryzon Cardboard Headset, altijd en overal. 

Over Aryzon
Aryzon is een startup uit Twente dat in mei vorig jaar een zeer succesvol crowdfunding project heeft gelanceerd via het Kickstarter platform. In deze Kickstarter hebben zij een concept geintroduceerd voor een Augmented Reality headset gemaakt van karton om betaalbaar 3D Augmented Reality mogelijk te maken. Dankzij dit succesvole Kickstarter project hebben zij daadwerkelijk het concept verder kunnen ontwikkelen waardoor er nu voor u een mogelijkheid ligt om, voor een fractie van de prijs van een HoloLens, uw klanten mee te nemen in de wereld van Augmented Reality. Door het personaliseren van uw Cardboard Headsets maakt u het toepassen van 3D Augmented Reality binnen uw bedrijven nog interessanter!

Over Cadac Group
Cadac Group is gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen, op basis van Autodesk- en Microsoft-technologie. De groep kan terugvallen op meer dan 30 jaar ervaring met het creëren, beheren en delen van digitale designinformatie, binnen tal van sectoren [bouw, productie, processen, energie, scheepvaart en infrastructuur]. Cadac Group is een onafhankelijke ontwikkelaar van software voor de verbetering en optimalisering van designprocessen, documentbeheer, projectsamenwerking en -communicatie. Met ongeveer 250 werknemers en 14 filialen wereldwijd is Cadac Group een betrouwbare en praktische partner voor haar klanten. Cadac Group is een Autodesk Platinum Partner en een Microsoft Gold Partner.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 1)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?