Naar hoofdinhoud

03 juni 2021

35 jaar Cadac | Een blik in de achteruitkijkspiegel

Bij het 35ste jubileum van Cadac, of in dit geval zevende lustrum, hoort een blik in de achteruitkijkspiegel. We doen dat door visueel in te zoomen op enkele bijzondere jaren in een tijdlijn van 35 jaar ondernemen.

jan baggen

35 jaar Cadac Group

Wat is u de afgelopen 35 jaar zoal bijgebleven: de ontploffing van de kerncentrale in Tsjernobyl, het eerste computervirus, de val van de Berlijnse muur, de lancering van de iPhone, Donald Trump als president van Amerika of de uitbraak van een wereldwijde pandemie? De laatste 35 jaar is er heel wat gebeurd, ook binnen Cadac.

Autodesk Platinum Partner

Ter gelegenheid van ons zevende lustrum, doken we terug in ons archief. Met behulp van oud beeldmateriaal en verhalen, beschrijven we het verhaal van Cadac in een video. Hoe groeide Cadac van bedrijf aan huis dat CAD-tekenprogramma’s aan architecten verkocht tot een van de m gewaardeerde internationale Autodesk Platinum reseller en digital kennispartner voor de bouw, maakindustrie en overheid?

Computer Aided Design Advies Centrum

We schrijven 1986 als Jan Baggen officieel zijn bedrijf start. Op de zolder van zijn ouderlijk huis in Heerlen. Net 21 jaar, nog student aan de HTS, begint hij met de verkoop van computersystemen met de eerste CAD-tekenprogramma’s aan architecten. De naam Cadac is niet willekeurig. Het staat voor Computer Aided Design Advies Centrum en is zowel van voren naar achteren als van achteren naar voren te lezen. Handig in de marketing, iets wat de jonge ondernemer dan al heel goed beseft.

Het blijkt een schot in de roos; de computers met software en de bijbehorende instructies zijn niet aan te slepen. Al snel is de zolderkamer van zijn ouderlijk huis te klein en als hij het werk niet meer alleen afkan, verhuizen zijn ouders zelf om ruimte te maken voor groeit. En de rest is geschiedenis.

De video is een leuke terugblik op de afgelopen 35 jaar, maar zoals we dat met mijlpalen, successen en landmarks doen bij Cadac, zal dit nog goed gevierd worden. 

jan baggen

Kies een locatie

Europa

Wereld