
NGdW
In de moderne informatievoorziening speelt geometrie een steeds belangrijkere rol binnen bedrijfsprocessen. Dit leidt tot striktere eisen aan zowel de beschikbaarheid als de kwaliteit van geo-informatie. Wanneer geo-informatie breder wordt ontsloten, zowel intern binnen organisaties als extern voor partners en klanten, neemt de noodzaak van hoogwaardige, betrouwbare gegevens verder toe. Gebruikers moeten immers volledig kunnen vertrouwen op de juistheid en actualiteit van de aangeboden informatie.
Om aan deze groeiende behoefte te voldoen, biedt Cadac met NGdW (NedGeodataWarehouse) een geavanceerde oplossing voor de centrale opslag en het beheer van geo-informatie. NGdW waarborgt niet alleen de integriteit en toegankelijkheid van ruimtelijke gegevens, maar zorgt ook voor kwaliteitsbewaking en efficiënte uitwisseling binnen verschillende werkprocessen.
Tekenen conform informatiemodellen
NGdW is een ruimtelijke database gebouwd in Oracle. NGdW valideert, vormt en verzorgt de opslag van objecten die naast hun geometrie ook administratieve kenmerken bevatten. De objecten worden gevormd en gevalideerd op basis van informatiemodellen.
Dit kunnen de landelijk vastgestelde modellen zijn (BGT, IMGeo, BAG, WOZ, Wkpb, etc.) maar de gebruiker kan ook eigen modellen inbrengen. Door middel van check-in/check-out procedures bewerk je de bestanden in jouw CAD-systeem (GEOCAD, IGOS of TopoCAD).
Centrale opslag
Voor een efficiënt beheerproces wordt al jouw object- en lijngericht kaartmateriaal met NGdW centraal opgeslagen zodat er maar één plek is in jouw organisatie waar de datasets van het kaartmateriaal worden beheerd. Eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik wordt hiermee mogelijk gemaakt.
Geautomatiseerd berichtenverkeer
Het bijhoudingsproces is gebaseerd op het principe van geïntegreerde registratie van verschillende objecten die dezelfde geometrie gebruiken. Een mutatie aan een BAG-pand leidt daardoor automatisch tot een mutatie aan een BGT-pand of een WOZ-deelobject.
Daarnaast leiden mutaties in de objectenregistratie tot geautomatiseerd berichtenverkeer naar afnemende werkprocessen zoals BOR, BAG, WOZ, maar ook naar gegevensmagazijnen en landelijke voorzieningen. Het is instelbaar welke gegevens naar welke ontvanger worden gestuurd.
Open standaarden
Cadac onderschrijft het belang van open standaarden en past daarom in haar software zo veel mogelijk internationale en nationale (open) standaarden toe. Hierdoor kunnen software en koppelingen worden ontwikkeld zonder afhankelijkheid van specifieke leveranciers. Dit is essentieel voor een optimale integratie met applicaties van andere werkprocessen.
NGdW biedt met de NGdW Geo-StUF-Connector een volledig gecertificeerde module die invulling geeft aan het gestandaardiseerde StUF-Geo IMGeo-koppelvlak ten behoeve van de levering aan het SVB-BGT (BRAVO) en de interne BOR-applicaties. De NGdW StUF-Connector BAG is een gecertificeerde module die zorgt voor de uitwisseling van berichten met BAG-applicaties op basis van tweerichtingsverkeer. Deze module garandeert een betrouwbare en efficiënte communicatie tussen systemen, waardoor gegevensconsistentie en actuele informatievoorziening worden gewaarborgd.
Voor het bewaken van de kwaliteit van jouw BGT-bestand en het efficiënt afhandelen van terugmeldingen is het NedBGT-dashboard ontwikkeld. Deze gebruiksvriendelijke webapplicatie is toegankelijk via een browser en biedt een helder overzicht van de status en kwaliteit van jouw gegevens.
Het NedBGT-dashboard is ontworpen om bronhouders en landmeetkundige bureaus optimaal te ondersteunen in het bijhoudingsproces van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Voor bureaus die namens andere bronhouders werkzaamheden uitvoeren, biedt de applicatie een effectieve manier om de betrokken partijen eenvoudig en efficiënt mee te nemen in het proces. Hierdoor wordt niet alleen de datakwaliteit gewaarborgd, maar ook de samenwerking tussen verschillende stakeholders verbeterd.
Ben je op zoek naar persoonlijk advies of aanvullende informatie over deze oplossing?
Ontdek een geavanceerde oplossing voor de centrale opslag en het beheer van geo-informatie.
Vraag software aanWe kijken samen naar de beste oplossing.
Bel +31 88 9322 333