Naar hoofdinhoud
icon nedgraphics nedinfra suite

NedGraphics

NedInfra Zicht

Vanaf €112,08 p/m

NedInfra Zicht is de oplossing waarmee het driedimensionale model van een weg op de aanwezige zichtlengtes kan worden gecontroleerd. De gebruikersvriendelijke software analyseert het beeld van de weggebruiker waarover een onbelemmerd zicht aanwezig is. De resultaten van de rekenkundige analyse worden getoetst aan de richtlijnen die in de ROA 2017 en het Handboek Wegontwerp zijn opgenomen. De resultaten van de berekening wordt gepresenteerd middels tabellen, grafieken en perspectivische illustraties.

Type licentie
p/m
p/m
Looptijd
Beste prijs
p/m

Log in om NedInfra Zicht toe te voegen aan uw contract.

Productbeschrijving NedInfra Zicht

Zicht is een belangrijke factor

Tijdens het proces van wegontwerp speelt ‘zicht’ een belangrijke rol. Een goed en overzichtelijk wegbeeld is van invloed op de doorstroming en veiligheid van het verkeer. NedInfra Zicht is in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat ontwikkeld met als doel de gebruiker een hulpmiddel te bieden om deze complexe berekeningen te ondersteunen. Zichtafstanden zijn te verdelen in twee categorieën, te weten: zichtlengtes die permanent gegarandeerd moeten worden en zichtlengtes die plaatselijk moeten worden geboden.

Onder ‘permanent zicht’ wordt verstaan:

 • Uitwijkzicht: Zicht op een obstakel van bescheiden afmeting dat een rijstrook verspert. In dit geval wordt verondersteld dat er nog voldoende ruimte is om te kunnen uitwijken
 • Stopzicht: Zicht op stilstaand verkeer, zoals een stilstaande file over de volle wegbreedte
 • Wegverloopzicht: Zicht op het verloop van de weg, dat wil zeggen zicht op de markering zodat bochten tijdig opgemerkt en ingeschat kunnen worden, waardoor weggebruikers in staat zijn hun rijlijn aan te houden
 • Inhaalzicht: is de afstand waarover een weggebruiker de weg kan overzien om een in dezelfde richting bewegende weggebruiker voorbij te gaan

Onder ‘plaatselijk zicht’ wordt verstaan:

 • Zicht op medeweggebruikers die zich op een toe leidende rijstrook bevinden zoals bij invoeg- en weefsituaties
 • Zicht op discontinuïteiten in de weg, zoals beëindiging van de meest linker rijstrook
 • Zicht op objecten die voor de rijtaak belangrijk zijn, zoals bewegwijzering, verkeerssignalering of verkeerlichten

De waarden voor zichtafstanden, zoals in bovengenoemde situaties, zijn in de Richtlijnen Ontwerp Autosnelwegen (ROA 2017) en het Handboek Wegontwerp vastgelegd. Met NedInfra Zicht kunt u het geometrisch ontwerp van de weg toetsen aan deze richtlijnen. Met behulp van deze analyse kunt u een uitspraak doen over de aanwezige zichtafstanden, juist bij complexe situaties zoals bij tunnels, knooppunten en onderdoorgangen. Tevens is de applicatie NedInfra Zicht een goed hulpmiddel bij het toetsen van ontwerpen van derden.

Kenmerken NedInfra Zicht

 • Analyses getoetst aan richtlijnen ROA 2017 en het Handboek Wegontwerp
 • Ontwikkeld i.s.m. Rijkswaterstaat
 • Presentatie in overzichtelijke tabellen, grafieken en illustraties in perspectief
 • Gebaseerd op AutoCAD, Autodesk Civil 3D en AutoCAD Map
 • Bundeling van jarenlange civieltechnische ervaring
 • Gebruiksvriendelijke analyse van het wegbeeld
 • Eenvoud, korte leercurve
 • Nederlandstalige interface

Abonnementslicentie en Support

De software wordt geleverd als abonnement (termijn gebonden licentie), waarbij u tegen een gereduceerd tarief profiteert van de vele voordelen van deze oplossing, tussentijdse updates met nieuwe ontwikkelingen ontvangt en u ondersteuning krijgt via onze Support afdeling.

Totaal €1.345,- Incl. Standaardkorting €0,- Voor de (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Kies een locatie

Europa

Wereld