NedGraphics NedWIBON

Volledige WIBON-ontzorging

Vraag een demo aan

WIBON-oplossing onder architectuur

WION wordt WIBON: Wet Informatieuitwisseling bovengrondse én ondergrondse netten.

De nieuwe wet verplicht beheerder van ondergrondse netten ('kabels en leidingen') hun informatie bij het Kadaster onder te brengen in een centraal kabels- en leidingenmagazijn. Het Kadaster gaat graafmeldingen volledig zelfstandig afhandelen op basis van dit magazijn. De informatie die aan grondroerders wordt verstrekt, bestaat niet meer uit PNG-plaatjes, maar uit echte vectordata. Deze data wordt ook verstrekt in het kader van INSPIRE. NedWIBON actualiseert uw kabels- en leidingeninformatie in het centrale magazijn bij het Kadaster op basis van uw eigen bronsysteem, houdt de interne afhandeling bij het Kadaster voor u in de gaten, informeert u of uw collega’s over binnengekomen graafmeldingen en archiveert alle informatie die het Kadaster namens u aan grondroerders levert.

Lees meer

Met NedWIBON voldoet u zorgeloos aan de WIBON

Irena Dronjak Product Manager - NedGraphics Irena Dronjak

De kenmerken van NedWIBON

USP Moderne architectuur

Moderne architectuur

NedWIBON is een moderne SaaS-oplossing: geen beheerkosten, geen gedoe met upgrades, geen serverkosten, geen databasekosten.

USP Volledige ontzorging

Volledige ontzorging

Uw Kabels- en Leidingeninformatie bevindt zich op Nederlandse servers binnen de KPN-cloudomgeving. Met NedWIBON bent u verzekerd van maximale bedrijfszekerheid.

USP Betrouwbare oplossing

Betrouwbare oplossing

NedWIBON doet zijn werk volledig autonoom. Zo houdt u meer tijd over om aandacht te besteden aan de kwaliteit van uw Kabels- en Leidingeninformatie.

NedWion1.JPG

Niet afhankelijk van uw BOR-systeem

NedWIBON sluit flexibel aan op alle registratiesystemen voor Kabels en Leidingen. U kunt uw Kabels- en Leidingeninformatie gewoon blijven beheren in uw bestaande BOR-systeem of CAD/GIS-systeem.

NedWIBON regelt de conversie naar het nieuwe informatiemodel IMKL2015, het uploaden naar KLIC WIN bij het Kadaster en de archivering van alle Kabels- en Leidingeninformatie die het Kadaster namens u geleverd heeft aan grondroerders. U kunt met de ingebouwde viewer altijd bekijken hoe uw data er na conversie naar IMKL2015 uitziet. En met diezelfde viewer kunt u uw WIBON-archief bekijken.

NedWIBON voor netbeheerder, grondroerders en ontwerpbureaus

De WIBON specificeert enerzijds alles wat moet en anderzijds alles wat mag. U mag als netbeheerder dan ook zelf uw ambitieniveau bepalen. NedWIBON ondersteunt niet alleen de verplichte onderdelen van het informatiemodel IMKL2015, maar ook alle opties. Dat betekent dat u van elk kabels- en leidingenthema, waarvan u netbeheerder bent, zelf kunt inregelen welke van de door u geregistreerde gegevens u wilt doorleveren aan KLIC WIN.

Dat geldt niet alleen voor de (altijd verplichte) liggingsgegevens, maar ook voor attribuutwaarden voor WIBON en INSPIRE, maatvoering, annotatie, eigen topografie en PDF/JPG/TIFF-documenten. Bovendien archiveert NedWIBON automatisch alle graafmeldingen die uw belangen raken en alle afgehandelde graafmeldingen waarin uw kabels- en leidingendata naar een grondroerder gestuurd zijn. Grondroerders kunnen IMKL2015-bestanden converteren naar hun CAD-omgeving. En ontwerpbureaus digitaliseren op een comfortabele manier kabels en leidingen IMKL2015-conform in NLCS.

Meer over Kabels en Leidingen conform IMKL2015 in NGdW en NedCore?
NedWion2.JPG

Gerelateerde producten

De beste software voor uw geo-registraties

AutoCAD Map 3D

AutoCAD Map 3D-software biedt toegang tot GIS- en mapping gegevens voor de ondersteuning van planning, ontwerp en gegevensbeheer.

 • Centrale data beheer
 • Ontwerp sneller en efficiënter
Lees meer

Civil 3D

Civil 3D biedt u een betere en meer eenvoudige manier voor het ontwerpen, analyseren en documenteren van uw civieltechnische projecten.

 • Totaaloplossing
 • Ontwerp sneller en efficiënter
Lees meer

NedInfra Tekenen

Dé oplossing voor een civieltechnische tekenkamer.

 • Efficiënter werken conform de NLCS standaard
 • Uitgebreide bibliotheken beschikbaar
Lees meer

NedInfra Tekenen Lite

Betrouwbare oplossing voor het maken van tekeningen en ontwerpen.

 • Gebruiksvriendelijk en eenvoudige overstap naar NedInfra Tekenen
 • Efficiënter werken conform de NLCS standaard
Lees meer

NedMagazijn Kern

Het verzamelpunt voor (geo-)informatie.

 • Geen afhankelijkheid van bronsystemen, de informatie is altijd beschikbaar
 • Ophalen en verbinden van zowel geometrische- als administratieve gegevens
Lees meer

NedBrowser

De plek om op zoek te gaan naar informatie.

 • Alle geografische en administratieve informatie op één plaats gecombineerd raadplegen
 • Sluit aan op (geo)gegevensmagazijnen zoals NedGeomagazijn
Lees meer

Gerelateerde downloads

Alle documenten over NedWibon

Productblad

Gerelateerde cases

Ervaringen uit de praktijk

Meer cases

Los verkrijgbaar of in een voordelige suite

Met onze NedObjectenbeheer Suite neemt u de centrale regie op alle geometrie. Binnen deze Suite bevinden zich applicaties waarmee u uw geo-registraties slim kan inrichten. Efficiënt beheer spaart ook geld uit. Dat gaat alleen als er op één plek binnen uw organisatie een krachtige en doordachte geo-registratie is, die alle geo-afhankelijke taakvelden ondersteunt en wijzigingen voor u signaleert. Met de applicaties uit de NedObjectenbeheer Suite is dit mogelijk.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over NedWIBON?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap