NedGraphics NedValidatie

Valideer tekeningen conform bedrijfs-, branche- of landelijk gestelde specificaties

Vraag een demo aan Stel een vraag

Verkort de doorlooptijd van het werkproces

Veel organisaties besteden de tekenwerkzaamheden uit aan derde partijen, zoals aannemers en ingenieursbureaus of hebben tekenafdelingen waaraan intern de opdracht wordt verstrekt. Men vraagt de toeleverende organisatie / afdeling de tekeningen conform bedrijfsspecifieke, dan wel branche of landelijk gestelde specificaties op te leveren.

Voor zowel de Opdrachtgever als de Opdrachtnemer is het controleren van de op te leveren of opgeleverde tekeningen van de vereiste specificaties zeer arbeidsintensief. De doorlooptijd in het proces van aanlevering tot acceptatie is vaak erg lang. Daarnaast komt het voor dat organisaties tekeningen accepteren zonder deze te controleren met als gevolg dat tekeningen afwijken ten opzichte van de afspraken zoals vastgelegd in de specificaties.

NedValidatie, welke werkt als oplossing i.c.m. de Autodesk software (zoals o.a. AutoCAD), controleert AutoCAD entiteiten in een tekening (DWG of DXF) op onvolkomenheden ten opzichte van de leveringsspecificatie. Naast het controleren op onvolkomenheden biedt NedValidatie geautomatiseerde herstelmogelijkheden.

Lees meer

Voorkom fouten en verbeter de kwaliteit van uw tekeningen.

Dirk van Loenen Sales Manager - Infra - NedGraphics Dirk van Loenen

De kenmerken van NedValidatie

USP Verkorte doorlooptijd

Verkorte doorlooptijd

Door tekeningen automatisch te controleren en te valideren reduceert u de noodzaak tot een tijdrovende inspectie van de tekeningen. NedValidatie neemt saai werk uit handen.

USP ‘0’ fouten

‘0’ fouten

De door NedValidatie gegenereerde output resulteert in een eindresultaat van “0” fouten ten opzichte van de door de Opdrachtgever gestelde specificaties.

USP Kwaliteitsmonitoring

Kwaliteitsmonitoring

Er worden Logfiles gecreëerd ten behoeve van kwaliteitsmonitoring.

USP Tijd- en kostenbesparing

Tijd- en kostenbesparing

Naast kwaliteitsverbetering levert NedValidatie een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing.

USP Geschikt voor Autodesk software

Geschikt voor Autodesk software

NedValidatie is geschikt voor AutoCAD en AutoCAD verticals.

USP Desktop en/of server applicatie

Desktop en/of server applicatie

Verkrijgbaar als desktop applicatie en als server applicatie voor een volledig geautomatiseerd proces inclusief een webportaal ten behoeve van uitwisseling.

advies.jpg

Voor wie is NedValidatie van toegevoegde waarde?

NedValidatie biedt toegevoegde waarde voor zowel de Opdrachtgever als de Opdrachtnemer.

Voor Opdrachtgevers bestaat de toegevoegde waarde uit:

  • Het eenvoudiger kunnen controleren van tekeningen aan de gestelde eisen waardoor de kwaliteit van de opgeleverde documenten beter bewaakt kan worden;
  • Het snel in een korte periode kunnen controleren en accepteren van grote aantallen aangeleverde projecten / tekeningen.

Voor Opdrachtnemers bestaat de toegevoegde waarde uit:

  • Het foutloos kunnen aanleveren van AutoCAD tekeningen die overeenkomstig een standaard vervaardigd moeten worden en die dienen te voldoen aan specifieke eisen.

NedValidatie Desktop of NedValidatie Server?

NedValidatie is beschikbaar als Desktop applicatie of als Server applicatie. Met NedValidatie Desktop valideert u uw tekeningen op uw werkplek tijdens of na afronden van uw project. Hiermee bent u verzekerd dat de geleverde output voldoet aan de gestelde tekenvoorschriften.

Met NedValidatie Server automatiseert u middels het Webportaal uw gehele uitgifte en inname proces van tekeningen, waarbij het valideren van de tekeningen bij ontvangst plaatsvindt. Hierbij worden onregelmatigheden in de tekeningen bij de “poort” afgevangen met als resultaat “0” fouten in de door u ontvangen tekeningen.

NedInfra.jpg
vinkje.gif (1)

Het resultaat van NedValidatie is

Concreet levert NedValidatie de volgende resultaten:

  • Een gevalideerde tekening (tekeningen) die voldoet aan de vereiste specificatie met als eindresultaat “0” fouten;
  • Ten behoeve van kwaliteitsmonitoring een logfile met de geconstateerde fouten en aanpassingen;
  • Dat een beperkte visuele controle van de ontvangen tekeningen nodig is waardoor het verwerken van het aantal projecten sneller en efficiënter verloopt.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over NedValidatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap