NedGraphics NedOmgeving

Met NedOmgeving maakt u al uw plannen waar!

Vraag een demo aan

Bewezen aantoonbare ervaring met plansoftware

NedGraphics is een toonaangevende leverancier in de lokale overheidsmarkt. Het maken en onderhouden van software voor digitale plannen is voor NedGraphics al vele jaren een kernactiviteit. Onder de naam NedOmgeving heeft NedGraphics specifiek voor de Omgevingswet, een nieuwe generatie plansoftware gemaakt.

NedOmgeving is gericht op het efficiënt opstellen en onderhouden van beleid en regelgeving voor de fysieke leefomgeving. Alle wettelijke verplichtingen t.a.v. “het plannendeel van de Omgevingswet” worden daarmee dan ook ondersteund inclusief API-koppelingen naar de applicaties voor toepasbare regels en VTH. NedOmgeving is zowel binnen uw organisatie te installeren (‘on premise’), als ook beschikbaar via de cloud.

Lees meer

Het Omgevingsplan is een dynamische registratie die aan constante verandering onderhevig is. NedGraphics heeft hier al veel ervaring mee opgedaan bij het ontwikkelen van software voor de BGT en heeft dit toegepast bij de ontwikkeling van NedOmgeving

Jasper Arends Accountmanager - Overheid - NedGraphics Jasper Arends

De kenmerken van NedOmgeving

USP Volwaardige Plantekstverwerker

Volwaardige Plantekstverwerker

De krachtige plantekstverwerker biedt alle basisfunctionaliteiten om planteksten te vervaardigen voor het omgevingsplan (door middel van wijzigingsbesluiten) conform de STOP-TPOD standaard.

USP Planteken-functionaliteit CAD

Planteken-functionaliteit CAD

In NedOmgeving is een toegesneden verzameling CAD-tekenfuncties opgenomen, zodat met NedOmgeving het omgevingsplan getekend en aangepast kan worden.

USP Annotatie-dashboard

Annotatie-dashboard

Het annotatie-dashboard is de schakel tussen de regeltekst en de plankaarten. Hiermee legt u eenvoudig de relatie tussen plantekst en de geometrie.

USP Koppelingen met toepasbare regels en VTH systemen

Koppelingen met toepasbare regels en VTH systemen

NedGraphics koppelt met iedere leverancier van toepasbare regels of VTH systemen indien nodig. Omdat hiervoor nog geen standaarden ontwikkeld zijn, zal dit maatwerk zijn.

USP Juridisch procesbeheer

Juridisch procesbeheer

In NedOmgeving wordt u door de verschillende fases van wijzigingsbesluiten heen geloodst.

USP Transitie-tooling

Transitie-tooling

Met NedOmgeving kan de gemeente de transitie van de huidige situatie (beleid en regels) naar de nieuwe situatie ondersteunen door onder andere de BGT- en IMRO-plannen te hergebruiken.

screenshot NedOmgeving.png

Maakt de transitie makkelijker

Daarnaast onderkennen ook wij, dat de grootste inspanning voor de bronhouder niet zit in de invoering van de software, maar in de transitie van de bestaande set aan beleid en regels naar het nieuwe beleid (omgevingsvisie) en regels (omgevingsplan). Elke gemeente zal daarin voor zich moeten bepalen wat de gewenste transitie-strategie is. Met NedOmgeving kan de gemeente de transitie van de huidige situatie (beleid en regels) naar de nieuwe situatie ondersteunen. Denk hierbij aan slim hergebruik van bestaande datasets, zoals vigerende IMRO-plannen en basisregistraties zoals de BGT.

Met de nieuwe plansoftware NedOmgeving ondersteunt NedGraphics gemeenten bij het maken, controleren en beschikbaar stellen van de instrumenten uit de Omgevingswet, te weten: omgevingsvisie, omgevingsprogramma, omgevingsplan.

Maak gebruik van de BGT

Het omgevingsplan is een dynamische registratie die aan constante verandering onderhevig is. NedGraphics heeft hier al veel ervaring mee opgedaan bij het ontwikkelen van software voor de BGT en heeft dit toegepast bij de ontwikkeling van NedOmgeving.

Tevens ziet NedGraphics een rol voor de BGT weggelegd, het omgevingsplan gaat over de buitenruimte en de grenzen die in de buitenruimte aanwezig zijn. Deze grenzen zijn al vastgelegd in de BGT en worden actueel gehouden. Dit biedt ruimte voor het kopiëren van de geometrie naar het omgevingsplan en het gelijkhouden van het omgevingsplan met de werkelijkheid. Er zijn grote voordelen voor bronhouders die al gewend zijn om te werken met NedBGT die ook kiezen voor NedOmgeving.

GEOCAD-TopoCAD-IGOS voorblad.png
Toepasbare regels.jpg

NedOmgeving en toepasbare regels

NedGraphics is een sterk voorstander van open standaarden tussen verschillende softwarecomponenten. Zo ook voor de koppeling tussen plansoftware voor de Omgevingswet en software voor toepasbare regels. Op dit moment werken wij samen met de VNG Realisatie en andere leveranciers aan die open standaard. Op dit moment werken wij samen met twee leveranciers van software voor toepasbare regels en staan wij open voor andere samenwerkingen. Regeldienst.nl is leverancier van vragenbomen software. Ontwikkeld vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Zodoende kunnen vragenbomen snel en zonder complexiteit gemaakt en beheerd worden. De unieke koppeling met NedOmgeving zorgt ervoor dat het maken van Omgevingsplannen met bijbehorende Vragenbomen een moeiteloos en samenhangend proces is.

Berkeley Bridge ondersteunt organisaties met het vertalen naar toepasbare regels middels de Berkeley Modeler. Hiermee worden op efficiënte wijze juridische regels omgezet naar een vragenboom. Om te beoordelen of een vragenboom goed in elkaar zit, is het mogelijk om een preview te bekijken zoals de vragenboom er uit zou zien binnen het DSO. Het is eenvoudig om wijzigingen door te voeren in de vragenboom, net zo lang tot de vragenboom volgens alle betrokkenen op een goede wijze weergegeven wordt. Daarnaast zorgt de Berkeley Modeler er voor dat het bestand geëxporteerd kan worden als STTR bestand.

Los verkrijgbaar of in een voordelige suite

Met onze NedOmgeving Suite optimaliseert u uw digitale RO-proces, volledig conform de RO Standaarden. Met de handige applicaties in deze suite creëert, beheert, controleert en publiceert u uw ruimtelijke plannen beter en efficiënter dan ooit.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over NedOmgeving?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde producten

De beste software voor het maken, controleren en beheren van ruimtelijke plannen

NedPlan

Beschik over alle functionaliteit die noodzakelijk is binnen het digitale RO-proces.

 • Ondersteund het gehele RO-proces
 • Beschikt over een eenvoudige publicatiewizard
Lees meer

NedPlan Tekst

Toegesneden tekstverwerker gericht op het opstellen van planteksten.

 • Diverse import- en exportmogelijkheden
 • Stel eenvoudig objectgerichte planteksten op
Lees meer

NedPlan Procesbeheer

Verkrijg inzicht in de voortgang en status van ruimtelijke plannen en de wijzigingen daarin.

 • Standaard meegeleverd met NedPlan
 • Eenvoudig de stappen in het digitale RO-proces opstarten en bewaken
Lees meer

NedBrowser

De plek om op zoek te gaan naar informatie.

 • Alle geografische en administratieve informatie op één plaats gecombineerd raadplegen
 • Sluit aan op (geo)gegevensmagazijnen zoals NedGeomagazijn
Lees meer

IGOS

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt
Lees meer

AutoCAD Map 3D

AutoCAD Map 3D-software biedt toegang tot GIS- en mapping gegevens voor de ondersteuning van planning, ontwerp en gegevensbeheer.

 • Centrale data beheer
 • Ontwerp sneller en efficiënter
Lees meer

Architecture, Engineering & Construction Collection

Met de Architecture, Engineering & Construction Collection van Autodesk heeft u alle CAD en BIM tools in huis voor modellering, visualisatie en documentatie, in één kostenbesparende oplossing.

 • Minimaliseer faalkosten
 • Tijdwinst
Lees meer

Gerelateerde downloads

Alle documenten over NedOmgeving

Gerelateerde thema's

NedOmgeving sluit aan op de diverse thema's in uw branche

Meer thema's

Gerelateerde cases

Ervaringen uit de praktijk

Meer cases

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap