NedGraphics NedInfra Tekenen Plus

Krachtige oplossing voor de combinatie van NLCS en IMGeo (BGT)

Download trial software Vraag introductie aanbieding aan

Efficiënt teken conform NLCS en BGT informatie gebruiken én creëren

NedInfra Tekenen Plus is de civieltechnische en Geo applicatie, welke uitstekend aansluit op werkzaamheden binnen de civieltechnische tekenkamer. De oplossing bestaat uit allerlei vakgerichte tools, waarmee de tekenaar efficiënt het werk uitvoert. De NLCS standaard, maar ook de uitwisseling met Opendata (o.a. PDOK) en de conversie van het NLCS ontwerp naar IMGeo (BGT). Met NedInfra Tekenen Plus voert uw organisatie de gewenste standaardisatie van het tekenwerk door, zonder dat de tekenaar hoeft na te denken over de laag, de kleur, de lijnstijl, de arceringstijl, de symboolnaam of de schaal waarin één en ander moet worden getekend. PDOK-data is ideaal als ondergrond en het NLCS ontwerp kan worden geconverteerd naar BGT/IMGeo plantopografie.

Lees meer

Complete oplossing voor het gehele ontwerpproces.

Nick Kerkhof Product Manager - Infra - NedGraphics Nick Kerkhof

De kenmerken van NedInfra Tekenen Plus

USP Gebaseerd op het krachtige Autodesk platform

Gebaseerd op het krachtige Autodesk platform

NedInfra Geo is geschikt voor AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Map, de Autodesk Infrastructure Design Suites en de Autodesk AEC Collection.

USP Werken conform NLCS Standaard

Werken conform NLCS Standaard

De NLCS standaard is volledig geïmplementeerd binnen NedInfra Tekenen Plus.

USP De krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

De krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

Met de komst van de standaarden NLCS en IMGeo is er een belangrijke stap gezet om de Nederlandse geo-informatie op uniforme wijze te registreren.

USP Lagere kosten en optimalisatie werkproces

Lagere kosten en optimalisatie werkproces

Middels de vertaling van NLCS naar IMGeo (BGT) wordt ontwerpinformatie direct gebruikt voor het actualiseren van IMGeo (BGT).

USP Bundeling van jarenlange civieltechnische ervaring

Bundeling van jarenlange civieltechnische ervaring

Producten uit de NedInfra Suite worden ontwikkeld met behulp van praktische ervaringen uit de NedInfra productgroep.

USP NedInfra Tekenen Plus past perfect binnen uw BIM-strategie

NedInfra Tekenen Plus past perfect binnen uw BIM-strategie

Bij BIM draait het allemaal om het slim gebruiken van de beschikbare informatie.

NedInfra - Van NLCS naar IMGeo BGT

Voordelen gebruik, toepassen en creëren NLCS en BGT informatie

Nederland beschikt met de BGT over een landsdekkende digitale topografische basiskaart. Dat is een prima basis voor de ontwerper. Wanneer deze gegevens beschikbaar zijn in de taal van de ontwerper, kan deze zich richten op zijn eigen taak; het dimensioneren van een civieltechnisch ontwerp. De ontwerpinformatie wordt beschikbaar gesteld in de taal van de GEO-beheerder, die het ontwerp als plantopografie registreert.

In demonstratie film tonen wij in 2 minuten de oplossing om van een NLCS tekening IMGeo (BGT) te creëren.

(Her)gebruik van informatie in Autodesk InfraWorks

BIM draait om het gebruik van beschikbare informatie, zo ook om de mogelijkheid tot hergebruik van informatie in andere applicaties. Met NedInfra Geo is het mogelijk om de verkregen data (BGT en AHN) vanuit PDOK te hergebruiken in Autodesk InfraWorks. De AHN wordt direct verwerkt in een surface in Autodesk Civil 3D, welke als hoogtebestand kan worden gebruikt in Autodesk InfraWorks. De BGT wordt gepresenteerd volgens de aanwezige BGT-informatie, zodat met een zeer korte opbouwtijd een fraaie basiskaart op basis van het RD-stelsel wordt gemaakt waarop het ontwerp wordt ingetekend.

Visualisatie PDOK (BGT - AHN) in InfraWorks met NedInfra

Bibliotheek, handige tekenfuncties & NLCS

Naast uitgebreide bibliotheken met o.a. verkeersborden en groensymbolen, biedt NedInfra Tekenen een groot aantal civieltechnische basistekenfuncties zoals NLCS standaardisatie, basis AutoCAD tekenfuncties, hoeveelhedenbepaling, controle- & herstel functies, aanmaken van kaartbladen en een inrichtingsmodule. Daarbij is de NLCS standaard volledig geïmplementeerd.

De krachtige combinatie in beeld

De ontwerpers, bouwers, landmeters, GEO- en BOR beheerders leveren ieder, vanuit hun eigen taak, expertise en standaard, een bijdrage aan het proces van ontwerp tot realisatie en beheer. Om elkaars informatie te kunnen hergebruiken, is het van belang dat ze elkaars ‘taal’ spreken.

Het gebruik van de
NLCS en IMGeo (BGT) maakt die samenwerking mogelijk. Door goede uitwisseling van gegevens tussen beide standaarden wordt het makkelijker om direct gebruik te maken van elkaars gegevens en zo te profiteren van elkaars kennis. Met deze animatie film brengen wij in 3 minuten de voordelen voor u in beeld.

De krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

Ketenoptimalisatie Ontwerp-BGT-BOR klein - vierkant.jpg

Ketenoptimalisatie Ontwerp-BGT-BOR

De informatie van de toekomstige situaties van de ontwerpafdelingen en -bureaus zijn een waardevolle bron voor de BGT beheerder. De afdeling BOR wil de hierin voorkomende geplande BOR-objecten weer gebruiken voor plannen en begroten in IBOR. De ontwerpafdelingen en -bureaus moeten bij nieuwe ontwerpen de actuele BGT kunnen gebruiken als ondergrond en het lijnenwerk uit die BGT eenvoudig kunnen hergebruiken.

In ieder deel van de keten Ontwerp-BGT-BOR elimineert u dubbel tekenwerk, voorkomt u verkeerde interpretatie en fouten, reduceert u het aantal handelingen, verkort u de doorlooptijd en zorgt u voor ’geplande IMGeo-objecten op het juiste moment op de juiste plaats’.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over NedInfra Tekenen Plus?

Stel een vraag Maak een afspraak

Kies de versie die bij u past

Vergelijk de features en modules in de verschillende versies

NedInfra Geo
NedInfra Tekenen Lite
NedInfra Tekenen
NedInfra Tekenen Plus
Creëren
Civieltechnische tekenfuncties
Civieltechnische tekenfuncties
Samenwerken
Management
Support

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten

Meer cases

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap