NedGraphics NedGeoberichten

De brug tussen de BAG administratie en de geowereld

Vraag een demo aan

Een samenhangend stelsel

De Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) maakt geen onderscheid tussen de administratieve en geometrische kenmerken van een object. Echter, de praktijk leert dat binnen gemeentelijke organisaties de administratieve- en geo-werelden dikwijls gescheiden zijn. Het werkproces rondom het inwinnen, modelleren en beheren van de geometrie van de wereld om ons heen (het geo-werkproces) maakt immers gebruik van specialistische methoden, apparatuur, kennis en software.

NedGeoberichten slaat een brug tussen deze twee werelden. Op deze manier kunnen de werkzaamheden bij de vakafdelingen blijven en is er sprake van lagere operationele kosten en betere kwaliteit. Daarbij komt dat u, als u de bijhouding van de BAG geometrie bij uw geo-afdeling onder hebt gebracht, erop kunt vertrouwen dat de inpassing in de BGT geregeld is. Het gaat allang niet meer om ‘losse pakketten’ maar om een samenhangend stelsel van systemen waarbinnen onderling gegevens automatisch worden uitgewisseld.

Lees meer

Met NedGeoberichten BAG biedt NedGraphics een doordachte architectuuroplossing. De koppelmodule NedGeoberichten BAG synchroniseert objectgeometrie op basis van formele, statusveranderingen in de administratieve beheeromgeving. 

Irena Dronjak Product Manager - NedGraphics Irena Dronjak

De kenmerken van NedGeoberichten

USP Werkzaamheden blijven bij de vakafdeling

Werkzaamheden blijven bij de vakafdeling

De gegevens, zowel BAG geometrie als administratie, worden opgebouwd en bijgehouden door uw vakspecialisten. 

USP Voorkom dubbel werk

Voorkom dubbel werk

U kunt erop vertrouwen dat de onderlinge passing tussen BAG panden en BGT panden geregeld is, hierdoor wordt dubbel werk voorkomen. 

USP CAD onafhankelijk

CAD onafhankelijk

Doordat zowel AutoCAD, MicroStation als IGOS worden ondersteund, bent u vrij in de keuze van uw CAD pakket. Tekenaars werken in hun vertrouwde omgeving.

USP Geautomatiseerd berichtenverkeer

Geautomatiseerd berichtenverkeer

NedGeoberichten voorziet in geautomatiseerd berichtenverkeer tussen de geo- en de BAG applicatie. Hierdoor lopen uw processen altijd synchroon.

USP Geen lokale implementatie

Geen lokale implementatie

NedGeoberichten is webbased waardoor, aan de cliënt zijde, alleen een browser is vereist.

USP Bewezen technologie

Bewezen technologie

Inmiddels maken circa 100 gemeenten gebruik van NedGeoberichten.

2_NedGEoberichten.jpg

Synchronisatie van BAG objecten

NedGeoberichten synchroniseert objectgeometrie tussen de BAG applicatie en de CAD-beheeromgeving. Op basis van formele statusveranderingen in de BAG applicatie worden tekenverzoeken gegenereerd waar de CAD operator actie op moet ondernemen. De CAD operator heeft altijd inzicht in de werkvoorraad vanuit de BAG.

Daarnaast wordt elke toevoeging, wijziging of beëindiging van objecten in de CAD-beheeromgeving automatisch doorgeleverd aan de BAG applicatie. Uw collega’s kunnen altijd blind vertrouwen op hetgeen zij zien. 

Open en flexibel

Voor het automatisch uitwisselen van informatie tussen de geo-en de BAG applicaties zijn afspraken gemaakt over welke informatie op welk moment nodig is, met welke berichten dit gebeurt en hoe de berichten door de ontvanger geïnterpreteerd moeten worden. Deze afspraken zijn geïmplementeerd in NedGeoberichten.

NedGeoberichten sluit aan op BAG applicaties van PinkRoccade, Centric, Vicrea, GouwIT en GeoTax. Ook bent u vrij in de keuze van uw CAD pakket: AutoCAD, MicroStation of IGOS. NedGeoberichten staat zo model voor de wijze waarop software u de komende jaren in uw bedrijfsvoering moet ondersteunen: open en flexibel.  

1_NedGeoberichten.jpg
BAG-BGT Synchronisatie service.png

BAG-BGT synchronisatie service

Het StUF-Geo BAG koppelvlak voorziet straks in de uitwisseling van objectgeometrie voor de BAG en de noodzakelijke BAG mutaties voor de BGT. Hiermee worden de verplichte BAG gegevens automatisch in de BGT gevuld of komen als melding in de werkvoorraadlijst van de CAD operator terecht. Op deze wijze blijven de BGT en BAG objecten in beide basisregistraties gesynchroniseerd.

Totdat het StUF-Geo BAG koppelvlak wordt uitgerold kunnen bronhouders deze gegevens handmatig verzamelen en in BGT bijwerken met de kans op fouten en achterstanden! In de aanloop naar de implementatie van dit koppelvlak heeft NedGraphics daarom de “BAG – BGT synchronisatie service” ontwikkeld.

Meer informatie....

Los verkrijgbaar of in een voordelige suite

Met onze NedObjectenbeheer Suite neemt u de centrale regie op alle geometrie. Binnen deze Suite bevinden zich applicaties waarmee u uw geo-registraties slim kan inrichten. Efficiënt beheer spaart ook geld uit. Dat gaat alleen als er op één plek binnen uw organisatie een krachtige en doordachte geo-registratie is, die alle geo-afhankelijke taakvelden ondersteunt en wijzigingen voor u signaleert. Met de applicaties uit de NedObjectenbeheer Suite is dit mogelijk.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over NedGeoberichten?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde producten

De beste software voor uw geo-registraties

IGOS

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt
Lees meer

GEOCAD

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Op MicroStation/Bentley Map gebaseerde applicatie
Lees meer

TopoCAD

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Op AutoCAD Map/AutoCAD Civil gebaseerde applicatie
Lees meer

NGdW

Voor het centraal opslaan en beheren van al uw geo-informatie.

 • Standaard regelgeving voor verschillende informatiemodellen
 • Kwalitatieve gegevens door uitgebreide validaties
Lees meer

NedBGT

De oplossing voor bronhouders die kiezen voor kwaliteit.

 • Geschikt voor alle soorten bronhouders
 • Totaaloplossing: van inwinning tot beheer en distributie
Lees meer

NedCore

De Centrale Objectenregistratie voor BGT-bronhouders die verder willen.

 • Volledig gebaseerd op landelijke standaarden
 • Centrale opslag van alle objectgeometrie
Lees meer

Gerelateerde downloads

Alle documenten over NedGeoberichten

Gerelateerde thema's

NedGeoberichten sluit aan op de diverse thema's in uw branche

Meer thema's

Gerelateerde cases

Ervaringen uit de praktijk

Meer cases

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap