NedGraphics BGT-Portaal

Regie in handen en data op orde

Vraag een demo aan

Voor alle bronhouders die ontzorgd willen worden

De invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is voor veel bronhouders een uitdaging. Tegelijkertijd biedt het een enorme kans om op allerlei manieren beter gebruik te maken van geo-informatie. Deze wettelijke verplichting kunt u dus in uw voordeel gaan benutten.

Veel bronhouders hebben niet de mensen en de middelen om zelf de BGT op te bouwen en te beheren. Sommige bronhouders beschouwen dat ook niet als hun kerntaak. Voor deze groep is er het BGT-portaal. NedGraphics biedt u het BGT-portaal aan in samenwerking met ARCADIS en KPN.

Lees meer

Door middel van gestandaardiseerd berichtenverkeer wordt u als BGT-bronhouder periodiek voorzien van geactualiseerde en gevalideerde basisgegevens en kunt u te allen tijde de BGT toepassen in al uw processen.

Wouter Botman Product Manager - NedGraphics Wouter Botman

Van bronbestanden naar BGT in 5 stappen

BGT-portaal begeleidt het opwerkingsproces in duidelijke stappen vanaf uw brongegevens naar een compleet BGT IMGeo bestand. Iedere stap wordt in beeld gebracht aan de hand van kaartbeelden en rapportages. Daarbij kunt u in iedere stap de beschikbare luchtfoto of topografische kaart benutten om het beeld compleet te maken. Het gaat hierbij om de volgende stappen:

Bronbestanden

Bronbestanden

De grootschalige basiskaart, de kaart met BAG objecten en de kaarten met de wegen en de groenvoorzieningen vormen het vertrekpunt voor de opbouw van de BGT.

Pre-BGT

Pre-BGT

In deze stap zijn de bronbestanden verrijkt met de verplichte BGT elementen. Hierbij valt te denken aan sloten die als vlakobjecten zijn opgenomen, erf- en cultuurscheidingen en inritafsluiters. Dit leidt tot een vlakdekkend BGT bestand waarbij op BGT hoofdniveau al een aantal objecten automatisch benoemd is.

Afstemming met BOR

Afstemming met BOR

In deze stap zijn de bronbestanden verrijkt met de verplichte BGT elementen. Hierbij valt te denken aan sloten die als vlakobjecten zijn opgenomen, erf- en cultuurscheidingen en inritafsluiters. Dit leidt tot een vlakdekkend BGT bestand waarbij op BGT hoofdniveau al een aantal objecten automatisch benoemd zijn.

BGT / IMGeo

BGT / IMGeo

Een volledig BGT IMGeo bestand is opgewerkt, waarbij de objecten zijn benoemd op basis van het ambitieniveau van de klant conform het IMGeo model. Tevens zijn hier statistieken te raadplegen. Bovendien kunt u het onderhanden werk volgen door de werkvoorraad te raadplegen.

De BGT in beheer

De BGT in beheer

In de laatste stap krijgt u een beeld van de inhoud van uw BGT. U kunt niet alleen het resultaat beoordelen. U kunt ook opmerkingen plaatsen en de afhandeling van de gedane meldingen volgen. Inmiddels bent u beland in de beheerfase van de BGT . Er is heel veel werk voor u gedaan en u behoudt het totaalbeeld en de regie.  

BGT Portaal.jpg

Voor regie met het BGT-Portaal

Het BGT portaal biedt u de mogelijkheid om de opbouw en het beheer van de BGT uit te besteden. Geheel volgens uw wensen. Het BGT portaal biedt u de mogelijkheid om de opbouw en de inhoud van de BGT te bewaken en te beoordelen. U krijgt de middelen om de regie te voeren, terwijl anderen voor u het werk doen.

De opgebouwde BGT kunt u eenvoudig raadplegen via BGT-portaal.nl. Maar u kunt de data ook benaderen via webservices. Uw BGT wordt dan beschikbaar voor uw eigen CAD en GIS applicaties.  

Samenwerkende marktleiders

Het BGT-portaal wordt mogelijk gemaakt door ARCADIS en NedGraphics. Beide bedrijven zijn al jarenlang toonaangevend en onderscheidend in het organiseren en ontsluiten van ruimtelijke informatie binnen de overheid. ARCADIS op het gebied van dataproductie en toepassing en NedGraphics op het gebied van geo-ict.

Met het BGT-portaal benut u de voordelen van deze sterke combinatie in een geheel nieuwe vorm. KPN biedt het platform waarmee uw gegevens betrouwbaar en snel tot uw beschikking staan. 

BGT-portaal-01.png

Los verkrijgbaar of in een voordelige suite

Onze NedPubliceer Suite is een complete oplossing voor het beheren en publiceren van al uw (geo) informatie. Eenmalig opslaan, meervoudig gebruiken staat aan de basis. Met deze efficiënte werkwijze bespaart u namelijk veel tijd en geld. Dankzij de applicaties in deze suite beschikt u altijd over actuele en juiste informatie ten behoeve van een goede dienstverlening richting collega's, burgers, instellingen en bedrijven.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over het BGT-Portaal?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde producten

De beste software voor het beheren en publiceren van al uw geo-informatie

IGOS

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt
Lees meer

GEOCAD

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Op MicroStation/Bentley Map gebaseerde applicatie
Lees meer

TopoCAD

Voor het vervaardigen, bijhouden en distribueren van digitale kaarten.

 • De ideale werkomgeving voor het opbouwen en beheren van de BGT
 • Op AutoCAD Map/AutoCAD Civil gebaseerde applicatie
Lees meer

NGdW

Voor het centraal opslaan en beheren van al uw geo-informatie.

 • Standaard regelgeving voor verschillende informatiemodellen
 • Kwalitatieve gegevens door uitgebreide validaties
Lees meer

NedBGT

De oplossing voor bronhouders die kiezen voor kwaliteit.

 • Geschikt voor alle soorten bronhouders
 • Totaaloplossing: van inwinning tot beheer en distributie
Lees meer

Survey Interface

Mobiel en objectgericht inwinnen voor BGT/IMGeo.

 • BGT objecten zijn nu buiten aan te tonen, te traceren en onafhankelijk te verifiëren
 • Onmisbare schakel in een professioneel BGT bijhoudingsproces
Lees meer

Gerelateerde downloads

Alle documenten over het BGT-Portaal

Gerelateerde thema's

BGT-Portaal sluit aan op de diverse thema's in uw branche

Meer thema's

Gerelateerde cases

Ervaringen uit de praktijk

Meer cases

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap