Kabels en Leidingen conform IMKL2015 in NGdW

Één centrale geo-registratie voor BGT, BAG en WOZ

Kabels en Leidingen in een losse registratie?

De komst van de BGT leidt tot ingrijpende veranderingen voor beheerders. Weg- en groenbeheerkaarten gaan letterlijk ’op’ in de BGT. Omdat de geografie van weg- en groenbeheerobjecten integraal deel uit maakt van de BGT zal ook de bijhouding van die beheerobjecten gewoon meeliften op de BGT-bijhouding. Waarom doen we dat niet ook met kabels en leidingen?

Of alle kabels- en leidingen ’in’ de BGT?
Praktisch gezien is er geen belemmering om het beheer van kabels en leidingen net zo te organiseren als het beheer van wegen en groen: geo-beheer zorgt voor de geografie en BOR zorgt voor de beheergegevens, onderhoudskenmerken en inspectiegegevens. Die constructie heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

Lees meer

Uiteindelijk komen alle registraties waarin we iets vastleggen over de openbare ruimte samen in de kaart. Het ministerie van BZK, VNG Realisatie (KING) en het Gemeentelijk Geoberaad hebben het al een tijdje over de kernregistratie objecten: één centrale geo-registratie voor BGT, BAG en WOZ.

Wil van de Berg Adviseur - NedGraphics Wil van de Berg

Voordelen integraal objectenbeheer Kabels- en Leidingen

USP Hogere nauwkeurigheid

Hogere nauwkeurigheid

Een kabel of leiding ligt ’ergens’. Het wordt steeds belangrijker om die ligging nauwkeurig vast te leggen.

USP Onderlinge passing

Onderlinge passing

U bent verzekerd van een perfecte onderlinge passing die veel beter aansluit bij de eisen van deze tijd en de verwachtingen van grondroerders: zij kunnen betere KLIC-meldingen doen.

USP Efficiënter meten

Efficiënter meten

Inmeten lift mee op de BGT-bijhouding. Dat betekent lagere bijhoudingskosten, geen dubbel werk, kortere doorlooptijd en geen verschillen tussen kabels en leidingen en andere registraties.

USP Kernregistratie objecten: NedGraphics legt de lat hoger

Kernregistratie objecten: NedGraphics legt de lat hoger

Waarom zou je de kernregistratie objecten beperken tot 3 taakvelden ? BOR (wegen en groen) zit immers ook al in de BGT. Waarom zou u kabels en leidingen dan nog apart in een ander systeem registreren?

USP NGdW en NedCore ondersteunen IMKL2015

NGdW en NedCore ondersteunen IMKL2015

Met NGdW kunt u ook Kabels- en Leidingenobjecten registreren en bijhouden, inclusief alle verplichte objectkenmerken en eventuele optionele kenmerken die voor KLIC WIN relevant zijn. NedCore stelt deze informatie beschikbaar aan uw beheersysteem.

USP Echt integraal objectenbeheer

Echt integraal objectenbeheer

Met NedCore voorkomt u discussies over verschillen tussen geografische registraties, tijdverlies in projecten en schadeclaims als gevolg van graafschade bij kabels en leidingen.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Meer nieuws

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan WION en Inspire

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap