Bouw Informatie Model (BIM)

Creëer en beheer uw projecten sneller met BIM

Wat is het Bouw Informatie Model?

Werk met alle disciplines samen in een 3D CAD model
Het Bouw informatie Model (BIM) is een intelligent, op modellen gebaseerd concept dat inzicht biedt voor het sneller, economischer en duurzamer creëren en beheren van uw projecten. Alle gegevens tijdens de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoud fase worden opgenomen in digitale modellen waarmee alle bouwpartners (samen)werken. 

Altijd consistent en up-to-date bouwinformatie
Een BIM model is altijd up-to-date en consistent. Hierdoor is betere coördinatie mogelijk, worden faalkosten verminderd en zijn inhoudelijk koppelingen mogelijk met kostencalculatie, sterkteberekeningen, planningssoftware en hoogwaardige visualisatietoepassingen.

Onze kracht in BIM
Wij beschikken over bewezen expertise en ervaring op het gebied van BIM en nemen o.a. deel aan diverse werkgroepen om standaarden zoals COINS, CityGML en NLCS breder in te voeren.

Lees meer

Met uw tekeningen en informatie in BIM bespaart u niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten.

Theo Wiering Accountmanager - Infra - NedGraphics Theo Wiering

Waarom BIM?

USP Minimaliseer bouwfouten

Minimaliseer bouwfouten

Voorkom kostbare fouten al vroegtijdig in het de ontwerpproces. 

USP Vermijd ontwerpconflicten

Vermijd ontwerpconflicten

Breng modellen van bouwpartners samen en ontdek ontwerpconflicten nog voordat de bouw begint.

USP Werk beter samen

Werk beter samen

Verbeter samenwerking met consistente, gecoördineerde modellen.

USP Indrukwekkende visualisaties

Indrukwekkende visualisaties

Krijg meer inzicht in uw ontwerp, haal meer werk binnen en krijg sneller goedkeuring van belanghebbenden.

USP Hogere kwaliteit

Hogere kwaliteit

Breng inzichten van alle partners samen en bouw sneller, goedkoper en met hogere kwaliteit.

USP Minimaliseer kennisverlies

Minimaliseer kennisverlies

Alle kennis zit in het model en wordt elke fase meegenomen, van ontwerp tot beheer & onderhoud.

Succesvol Verbinden in de infra

BIM is dé oplossing

Tot nu toe werd er in de bouwsector vooral traditioneel getekend. Het jarenlange proces van het maken van tekeningen wordt voortgezet op de desktop, maar communicatie en onderlinge afstemming ontbreekt vaak. De bouwwereld beseft dat het klassieke proces ernstig bezwaren met zich meebrengt waaronder inconsistentie van informatie, herhaling van werk, fouten en inflexibiliteit bij het doorvoeren van de vele wijzigingen.

Tijdsdruk, concurrentie, presentatie eisen (3D visualisatie), kostenbeheersing, vraag naar ontwerp alternatieven en de complexiteit van ontwerpen nemen toe en het onderwerp faalkosten staat hoog op de agenda. Gevolg is dat het traditionele werkproces moet worden gewijzigd. BIM is de oplossing!

Digitaal dezelfde ‘taal’ spreken

Overheden zijn in veel gevallen opdrachtgever bij de realisatie van bouwwerken. Opdrachtnemers zijn vaak aannemers, ingenieursbureaus en architecten. Om het bouwproces te optimaliseren en daarna te beheren, is het van belang dat de benodigde bovengrondse en ondergrondse omgevingsinformatie integraal beschikbaar komt voor alle belanghebbenden. Vanuit deze positie is het belangrijk dat alle belanghebbenden BIMmen. 

Om de informatie-uitwisseling op een gestandaardiseerde manier te laten plaatsvinden, is het van cruciaal belang dat digitaal dezelfde ‘taal’ wordt gesproken met de belanghebbenden. Op die manier ontstaat een geïntegreerd bouwwerk waarin de belanghebbenden inzage hebben. Naast de ontwerp uitgangspunten dient te worden voldaan aan wet- en regelgevingen (bijvoorbeeld de BAG ,Wro, Wabo, BGT, etc.), richtlijnen en standaarden.

infra.jpg
themodus.jpg

Minimaliseer kosten en voorkom faalkosten

Met BIM stelt u al vroegtijdig in het ontwerpproces meer en betere data beschikbaar. U werkt optimaal samen door betere gegevensuitwisseling met bouwpartners. Hierdoor vermindert u kostbare aanpassingen tijdens de uitvoeringsfase en haalt u meer rendement uit uw bouwproject.

BIM is de oplossing die ervoor zorgt dat alle relevante informatie tijdens een bouwproject wordt opgeslagen, vanaf de ontwerp- tot aan de uitvoerings- en exploitatiefase. Alle partijen betrokken bij het bouwproces hebben toegang tot dezelfde informatie en zijn continu op de hoogte van de actuele status en eventuele wijzigingen. Met BIM vermindert u dus ontwerp- en bouwfouten en reduceert u faalkosten. Daarnaast is aangetoond dat BIM de algehele bouwkosten verder verlaagd en een kortere bouwtijd oplevert.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Actuele ontwikkelingen NedOmgeving

Meer nieuws

Video's

Bekijk de video's over BIM voor Infra

  • Succesvol Verbinden in de infra

  • Autodesk Infrastructure Design Suite 2016 overview

Downloads

Lees meer over BIM voor Infra

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten

Meer cases

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap