Basisregistratie Kadaster

Uw digitale vastgoedinformatie altijd actueel

BRK Levering werkt

Per 1 januari 2016 biedt het Kadaster het product Massale Output (MO AKR) niet meer aan in het productassortiment. Dit is conform afspraken met het Ministerie van IenM. MO AKR voldoet niet meer aan de standaarden van het stelsel van basisregistraties. Het nieuwe product voor massale informatieverstrekking uit de Basisregistratie Kadaster is BRK Levering, en daarvoor geldt een gebruiksplicht                                                     

BRK Levering koppelt informatie van kadastrale objecten aan natuurlijke en niet-natuurlijke personen (BRP en NHR) en verblijfsobjecten (BAG). Daarmee vormt de BRK, samen met BAG, BRP en NHR, het hart van het stelsel Basisregistraties. Sinds november 2013 is BRK Levering voor gemeenten beschikbaar. Later zijn daar leveringen op basis van persoon (april 2014) en gebied (december 2014) bijgekomen. BRK Levering werkt en is stabiel. 

Lees meer

NedGraphics biedt met NedBRK een complete, open en schaalbare oplossing voor de correcte verwerking van de BRK Levering.

Irena Dronjak Product Manager - NedGraphics Irena Dronjak

Voordelen BRK Levering

Overstappen op de BRK Levering geeft de volgende voordelen:

USP Hogere actualiteit

Hogere actualiteit

De bestanden hoeven niet meer maandelijks geleverd te worden, maar worden dagelijks via een webservice door het Kadaster klaargezet.

USP Administratieve gegevens en Geo-informatie gebundeld

Administratieve gegevens en Geo-informatie gebundeld

BRK Levering bevat geometrie waardoor de administratieve gegevens direct in de kaart geïntegreerd kunnen worden.

USP Betere koppelbaarheid

Betere koppelbaarheid

Gebaseerd op informatiemodellen en open standaarden zoals die in het stelsel van Basisregistraties en NORA worden gebruikt.

USP Volledige controle

Volledige controle

Bepaal zelf welke gegevens u opneemt in uw vastgoedinformatiesysteem en wanneer.

USP Klaar voor GBA, BAG en NHR Koppeling

Klaar voor GBA, BAG en NHR Koppeling

Wanneer de koppeling met deze informatie binnen het Kadaster tot stand is gebracht, gaat het deel uitmaken van BRK Levering.

USP Passend binnen het stelsel van Basisregistraties

Passend binnen het stelsel van Basisregistraties

BRK Levering voldoet aan de standaarden van het stelsel van Basisregistraties.

3NedBRK.png

Overstappen is urgent

Als uw organisatie nog niet is overgestapt van MO AKR naar BRK Levering dan raden wij u aan dat zo spoedig mogelijk te doen. Uit ervaringen van andere afnemers is gebleken dat u rekening moet houden met een aantal maanden doorlooptijd. 

De laatste levering MO AKR met de mutaties van december 2015 ontvangt u conform contract en budgetfinancieringsafspraken eind 2016. Als het u niet lukt om voor 1 januari 2016 over te stappen, dan zijn er zowel binnen als buiten budgetfinanciering verschillende andere bronnen van informatie beschikbaar, zoals Kadaster-on-line of een op maat gemaakte eigenarenkaart. Deze functioneren echter niet als volledige vervanging van MO AKR. De deadline nader en overstappen is urgent! 

NedBRK, de totaaloplossing voor de BRK

NedGraphics biedt met NedBRK een complete, open en schaalbare oplossing voor het ontvangen, verwerken en delen van BRK informatie. Bovendien wordt voorzien in de verwerking van beperkende besluiten in het kader van de Wkpb. De grafische viewer, een integraal onderdeel van NedBRK, ondersteunt u hier optimaal bij. Met inzet van GIS is bijvoorbeeld na een perceelmutatie eenvoudig na te gaan of nieuw gevormde percelen door een beperking worden besmet. 

Uiteraard is een naadloze koppeling tussen NedBRK en de GIS viewer van NedGraphics gegarandeerd. U hebt altijd inzicht in alle kadastrale gegevens, eigendomsverhoudingen, andere zakelijke rechten en beperkingen die op een kadastraal object rusten. 

Meer over NedBRK
DSC_3892.jpg

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Actuele ontwikkelingen NedOmgeving

Meer nieuws

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan dit thema

  • Succesvol Verbinden in de infra

  • Succesvol Verbinden met de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten rondom het thema Basisregistratie Kadaster

Meer cases

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap