Basisregistratie Grootschalige Topografie

De digitale kaart van Nederland

Eenduidig registreren van objecten

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) wordt dé gedetailleerde grootschalige basiskaart van heel Nederland. Hierin is op een eenduidige manier de ligging van alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water spoorlijnen en (landbouw)terreinen geregistreerd. De huidige GBKN (Grootschalige Basiskaart van Nederland) wordt straks vervangen door de BGT.

Met de inwerkingtreding van de Wet BGT krijgen gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat, ProRail, Defensie en Landbouw (de bronhouders) de zorg voor de bijhouding van de geografische gegevens in de basisregistratie grootschalige topografie (BGT). Als bronhouder zijn zij verantwoordelijk voor de aanlevering aan de landelijke Voorziening (LV-BGT) van in de wet genoemde gegevens over de ruimtelijke objecten die zij beheren. De verwachting is dat de BGT pas in de eerste helft van 2017 landsdekkend gevuld is. De datum waarop de gebruiksplicht in zal gaan is 1 juli 2017. Deze invoering gebeurt dan bij Koninklijk Besluit.

Lees meer

NedGraphics levert al meer dan 25 jaar systemen voor het bijhouden van grootschalig kaartmateriaal. Vanuit deze expertise kunnen wij u begeleiden en leveren wij de oplossing om ook uw BGT tot een succes te maken.

Wouter Botman Product Manager - NedGraphics Wouter Botman

Succesvol Verbinden met de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Uw partner voor de BGT

NedGraphics is al jarenlang actief op het gebied van Geografische Informatievoorziening. Al meer dan 25 jaar levert NedGraphics systemen voor het bijhouden van grootschalig kaartmateriaal. NedGraphics kan u helpen op alle fronten te slagen voor de BGT. Samen met onze klanten zoeken wij naar optimale werkprocessen (BGT, BAG, BOR, WOZ, etc.) en het goed op elkaar afgestemd inrichten van de basisregistraties.

Wij adviseren u op het gebied van visie, ambitie en beleid, bedrijfs- en informatieprocessen, gegevens en organisatie. Daarnaast leveren wij een volledig technische oplossing om uw BGT tot een succes te maken: NedBGT!

NedBGT, de totaaloplossing voor de BGT

NedBGT is de totaaloplossing van NedGraphics voor het BGT vraagstuk. Al onze ervaringen en die van onze klanten in de bijhouding van grootschalig kaartmateriaal zit hierin verwerkt.

Met onze bronhouders zijn wij van mening dat wij een software oplossing hebben die eenvoudig, gebruiksvriendelijk en zoveel mogelijk geautomatiseerd uw BGT-bestanden met uitstekende kwaliteit helpt opbouwen en beheren. Met als uitgangspunt: centrale regie op alle geometrie!

Meer over NedBGT
BGT Portaal.jpg

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

 • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

 • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

 • Webinar – Launch AutoTURN 11

Meer nieuws

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan BGT

 • Succesvol Verbinden met de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

 • De krachtige combinatie NLCS en IMGeo (BGT)

 • NedInfra - Van IMGeo BGT naar NLCS

 • NedInfra - Van NLCS naar IMGeo BGT

 • NLCS-IMGeo Convertor

 • NLCS-IMGeo in InfraWorks

 • BGT in 3 minuten

 • NedInfra – NLCS tekenen voor IMGeo (BGT)

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten rondom het thema BGT

Meer cases

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap