BAG-BGT synchronisatie service

Tijdelijke ondersteuning voor integraal geobeheer

Stel een vraag

Integrale bijhouding van de BGT en BAG geometrie

Bronhouders van de BGT hebben een verplichting om een aantal BAG gegevens in de BGT te registeren (OpenbareruimteNaam, Nummeraanduiding, BAG-pand grondvlaksituaties met hun BAGid.). Daarnaast worden straks in het kader van de BGT kwaliteitsmonitoring door het Kadaster bestandsvergelijkingen uitgevoerd tussen de LV-BAG en LV-BGT. Op basis van deze eisen en met het uitgangspunt “eenmalig inwinnen, meervoudig gebruik” kiezen steeds meer NedBGT gebruikers voor integrale bijhouding van de BGT en BAG geometrie.

Het StUF-Geo BAG koppelvlak voorziet straks in de uitwisseling van objectgeometrie voor de BAG en de noodzakelijke BAG mutaties voor de BGT. Hiermee worden de verplichte BAG gegevens automatisch in de BGT gevuld of komen als melding in de werkvoorraadlijst van de CAD operator terecht. Op deze wijze blijven de BGT en BAG objecten in beide basisregistraties gesynchroniseerd. Totdat het StUF-Geo BAG koppelvlak wordt uitgerold kunnen bronhouders deze gegevens handmatig verzamelen en in BGT bijwerken met de kans op fouten en achterstanden! In de aanloop naar de implementatie van dit koppelvlak heeft NedGraphics daarom de “BAG – BGT synchronisatie service” ontwikkeld.

Lees meer

Met onze BAG-BGT Synchronisatieservice brengen wij exact in beeld hoeveel verschilsituaties er bestaan tussen uw BAG en uw BGT en natuurlijk wáár die verschillen zitten. Met de resultaten kunt u samen met uw BAG-beheerder gericht aan de slag.

Wil van de Berg Adviseur - NedGraphics Wil van de Berg

Voordelen van de BAG-BGT synchronisatie service

USP Alle verschillen tussen BGT en BAG in beeld

Alle verschillen tussen BGT en BAG in beeld

Meten is weten. Directe vergelijking van BAG en BGT is de enige manier om zekerheid te krijgen over het aantal verschilsituaties tussen deze twee basisregistraties.

USP Overzicht over de spreiding van alle verschillen

Overzicht over de spreiding van alle verschillen

De geografische spreiding van verschilsituaties kan van belang zijn bij het prioriteren van werkzaamheden. Zo kunt u concentraties van verschilsituaties voorrang geven boven ‘solitaire’ verschilsituaties.

USP Verschilsituaties in uw BGT werkvoorraad

Verschilsituaties in uw BGT werkvoorraad

Geen aparte, losse lijstjes en overzichtjes. De verschilsituaties worden automatisch toegevoegd aan uw BGT werkvoorraad zodat ze kunnen meeliften op de reguliere bijhoudings werkzaamheden.

Landmeter-stadswal.jpg

Werking

Bronhouders kunnen zich voor een bepaalde periode op deze service abonneren. De werking is dan als volgt:

  • NedGraphics levert de gemeente een BAG extract op basis van een of meer gemeentecodes. Dit wordt maandelijks ingepland. Totdat het StUF-Geo BAG koppelvlak is uitgerold en dit niet meer structureel nodig is. Daarna alleen nog op aanvraag;
  • De extracten worden op de helpdesk beschikbaar gesteld, of worden verstuurd naar de gemeente;
  • De gemeente draait een importscript waarmee in NGdW een vergelijking met een BGT administratie wordt gemaakt;
  • De geconstateerde verschillen komen dan beschikbaar als errorbestand of worden direct in uw NedBGT Werkvoorraad geplaatst als werkvoorraad voor de CAD operator.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap