Voorbereiding Omgevingswet: 10 tips om ‘af te vinken’

04 juli 2017 in industrie Overheid

Download leaflet - 10 tips....

Het is inmiddels behoorlijk lastig geworden om nog een dag in de kalender te vinden waarop géén aandacht aan de Omgevingswet wordt besteed. Het aanbod aan symposia, congressen, trainingen en ateliersessies is indrukwekkend. Tot zelfs een meerdaags workshop in een zonnig buitenland aan toe, dicht in de buurt van een golfbaan (dat dan weer wel). En ook de branche-organisaties van de bevoegde gezagen laten zich niet onbetuigd. Zo zorgt de VNG er inmiddels voor dat u met uw collega’s (of wellicht met uw gezinsleden op uw vakantieverblijf?) gezellig het ‘Omgevingswet bordspel’ kunt spelen.

vinkje.gif

Aan initiatieven dus geen gebrek. Vooral de experimenten in de geest van de Omgevingswet leveren interessante nieuwe inzichten op. Ook NedGraphics volgt deze ontwikkelingen op de voet en levert hier haar bijdragen aan. Ook heeft NedGraphics inmiddels de krachten gebundeld met 4 andere marktpartijen in ‘Het Omgevingscollectief’. Maar leukst blijft toch het werken in concrete klantprojecten.

Zo is samen met Antea Group voor een gemeente de ambitie en informatiebehoefte rond de Omgevingswet in beeld gebracht. Bij een andere gemeente verzorgt NedGraphics de GIS-ondersteuning van het project ‘Inventarisatie omgevingswaarden’. Verder bouwt NedGraphics voor een gemeente aan een ‘Omgevingsplanviewer’ om een CHW-bestemmingsplan gebruikersvriendelijk te ontsluiten. En uiteraard is NedGraphics volop bezig met het ontwerp en de bouw van haar nieuwe ‘Omgevingswet-applicatie’.

Voor NedGraphics tekenen zich daarbij steeds duidelijker een aantal best practices af, rond een succesvolle invoering van de Omgevingswet. In de vorm van 10 tips delen wij graag enkele inzichten met u. Met uiteraard niet de illusie dat we daarmee compleet zouden zijn. En voor u vast ook met enkele ‘open deuren’. Maar het blijft interessant om te kijken of úw organisatie bij alle 10 de tips al een ‘groen vinkje’ kan zetten.

Meer informatie:

Leaflet - 10 tips voor een geslaagde invoering van de Omgevingswet
Nieuwsitem - Het Omgevingscollectief officieel van start

Themapagina - Omgevingswet

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap