Succesvolle StUF koppeling tussen NedBGT 4.3 en GBI/GeoVisia 6.3.6

Een belangrijke stap naar een samenhangende objectenregistratie

24 oktober 2019 in industrie Overheid

Meer weten over NedBGT?

Tot recent werden de koppelingen tussen NedBGT en de BOR applicaties van Antea /DataQuint met het pragmatische koppelvlak gerealiseerd. In dit koppelvlak worden de BGT/IMGeo mutaties voor de BOR beschikbaar gesteld in een Oracle view. Eenvoudige functionaliteit, die met name bedoeld was voor de BGT transitiefase. Nu we in de BGT beheerfase zijn aangekomen en steeds meer BOR registraties gesynchroniseerd worden met de BGT heeft het gebruik van het koppelvlak op basis van StUF-Geo berichtenverkeer een aantal voordelen.

Met het StUF-Geo berichtenverkeer leiden BGT mutaties namelijk geautomatiseerd tot een mutatielevering aan de BOR. En aan de BOR zijde wordt een terugmelding geautomatiseerd als een mutatieverzoek aangemaakt en verstuurd naar de BGT. Zo blijven de beide registraties geautomatiseerd synchroon en wordt gebruik gemaakt van overzichtelijke werklijsten. Met name het mechanisme van terugmeldingen en de afhandeling hiervan heeft een enorme meerwaarde voor beide werkprocessen.

Een ander sterk punt is dat in de mutatieleveringen aan de BOR nu ook “plus” gegevens kunnen worden meegestuurd. Zowel de software van NedBGT als GBI/GeoVisia is hiervoor gecertificeerd. Met deze “plus” gegevens is er altijd een mapping te maken tussen de objecten in de BGT/IMGeo registratie en de (IM)BOR registratie. Begin oktober heeft er tussen NedBGT en GBI/GeoVisia een onderlinge test met deze “plus” gegevens plaatsgevonden. Alle testscenario’s zijn hierbij succesvol uitgevoerd. 

Bij steeds meer bronhouders zijn de BOR afdelingen nu aangehaakt op de BGT en ontstaat behoefte aan een geautomatiseerd koppelvlak dat beide kanten op werkt. Bij NedGraphics en Antea/DataQuint zijn we hier klaar voor. Voor de implementatie van dit StUF koppelvlak kunt u zich wenden tot uw NedGraphics accountmanager en/of projectleider.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Actuele ontwikkelingen NedOmgeving

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap