Stadsontwikkeling Rotterdam toetst rijcurven van nieuw busstation met AutoTURN

19 september 2014

Het cluster Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de herindeling van de stationsomgeving. Voor dit project heeft de afdeling Verkeer & Vervoer van Stadsontwikkeling onder andere het programma AutoTURN gebruikt.

Eén van de medewerkers die bij de herindeling van de stationsomgeving is betrokken, is Marcus Edelenbosch, verkeerskundige bij Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam.

Edelenbosch licht het project toe: “Binnen de beperkte ruimte van de Conradstraat is de ontwerpopgave voor een busstation complex. De gebouwen zorgen voor een smalle straat en de toegankelijkheidseis zorgt voor een hoge perronband om het eiland, waar bussen niet overheen kunnen zwaaien. Al vanaf de planningsfase gebruiken we AutoTURN Bij de bouw van het nieuwe Rotterdamse Centraal Station is het busstation op het Stationsplein komen te vervallen en verplaatst naar de nieuwe OV-Terminal aan de Conradstraat. om te zien of het mogelijk is om de bussen in te passen in de beschikbare ruimte.”

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap