Ook iNFRANEA, Waterschap Groot Salland, Gemeente Den Helder en het AMC kiezen voor NedInfra

19 februari 2015 in industrie Infra

Steeds meer organisaties maken gebruik van de NedInfra oplossingen. Op basis van de krachtige combinatie van de Autodesk software en de NedInfra Suite optimaliseren zij de civieltechnische werkzaamheden.

Meer dan 50% van de geregistreerde NLCS gebruikers beschikt al over NedInfra Tekenen, de oplossing die is ontwikkeld in samenwerking met de gebruikers. Aan de lijst van gebruikers zijn nu ook o.a. iNFRANEA, Wetterskip Fryslân, Waterschap Groot Salland, Gemeente Den Helder, Gemeente Werkendam en het Academisch Medisch Centrum (AMC) toegevoegd. Een groot aantal tekenaars en ontwerpers binnen deze organisaties werken met de oplossing NedInfra Tekenen.

Belang van informatie (BIM)
In het dagelijkse werk is het van belang om te beschikken en te werken met de juiste informatie (BIM). Het belang hiervan wordt helder toegelicht in de film van het AMC.

NedInfra Tekenen maakt ook gebruik van de NLCS, de Nederlandse CAD standaard voor de GWW sector. Met de NLCS wordt de onderlinge uitwisseling vereenvoudigd en versneld. De civieltechnische werkzaamheden worden een stuk gemakkelijker als iedereen ‘dezelfde taal’ spreekt.

NedInfra Tekenen is meer dan alleen een 'NLCS tool'
NedInfra Tekenen biedt een groot aantal civieltechnische basis tekenfuncties en beschikt over een uitgebreide bibliotheek die u, indien gewenst, kunt aanvullen. Dit betreffen interessante functies om de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Civieltechnische tekenfuncties
 • Basis AutoCAD tekenfuncties
 • Bibliotheken (verkeersborden, groensymbolen, etc.)
 • Zeer krachtige controle en herstel functies
 • Krachtige functie om snel en eenvoudig kaartbladen aan te maken
 • Inrichtingsmodule
 • Productiviteitsribbon
 • Functionaliteit voor het converteren van RTW tekeningen naar de NLCS
 • KLIC meldingen (PNG’s) vectoriseren
 • Licentiemechanisme met ‘leen’ functionaliteit en thuiswerkmogelijkheid


Voordelen voor opdrachtgevers en opdrachtnemers
Steeds meer organisaties zien de voordelen van de NLCS. NedGraphics ondersteunt sinds de NLCS introductie in 2007 het belang van de CAD standaard in de GWW sector en er zijn uiteraard veel klanten die beschikken over haar NLCS oplossing, waaronder o.a. ingenieursbureaus, aannemers, gemeenten, provincies, rijksoverheden en waterschappen. Ook de grote opdrachtgevers van de NLCS werkgroep, Rijkswaterstaat (RWS) en Dienst Vastgoed Defensie (DVD), gebruiken NedInfra Tekenen. De opdrachtgevers schrijven het gebruik van de NLCS ook voor in hun projecten en verlangen dan ook van hun opdrachtnemers dat ze de projecten overeenkomstig de NLCS gaan opleveren.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

 • Webinar 'De nieuwe Autodesk 2020 producten en gebruik van PDOK informatie, wat betekent dit voor u?'

 • Regiosessie Samenhangende Objectenregistratie

 • Op 9 oktober zijn wij aanwezig op het congres Overheid 360°!

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap