Nieuwe functionaliteiten en vernieuwde interface NedOmgeving

19 februari 2020 in industrie Overheid

Meer informatie NedOmgeving

De ontwikkelingen rondom de Omgevingswet zijn volop in gang. Onder de naam NedOmgeving heeft NedGraphics specifiek voor de Omgevingswet, een nieuwe generatie plansoftware gemaakt. Continu verbeteren wij NedOmgeving en voegen wij weer functionaliteiten toe. Naast het toevoegen van functionaliteit wordt ook de interface doorlopend verbeterd. Met de hulp van een interface design bureau hebben wij intensief gewerkt aan de gebruikersvriendelijkheid van de software.

Kaartweergave 19022020.png

In de afbeeldingen ziet u een rustige, eenvoudige vensterindeling waar alle benodigde informatie te vinden is. Verder ziet u ook dat er standaard drie verschillende weergaven zijn. Deze weergaven zijn de kaart-, tekst-, en de totaalweergave. De verschillende vensters corresponderen met de verschillende rollen, waarmee gebruikers met de applicatie zullen gaan werken. Planjuristen zullen werken met de tekstweergave (afbeelding 1), en de plantekenaar juist met de kaartweergave (afbeelding 2). Weergaven van de vensters zijn daarnaast verder aan te passen door de applicatiebeheerder.

Ook is het mogelijk om te annoteren op alle voorkomende waarden zoals: activiteiten, gebiedsaanwijzingen, omgevingswaarden en omgevingsnormen. Hiermee registreert u de juiste metadata bij uw juridische planteksten. Deze annotaties zorgen ervoor dat juridische teksten  altijd  teruggevonden en geraadpleegd kunnen worden. Verder kunnen externe waardelijsten (bijvoorbeeld de waardelijsten van de VNG) geïmporteerd worden en kunnen “thema’s” toegevoegd worden aan uw juridische tekstobjecten.

Ook is er een (GIO-) objectenbibliotheek  ontwikkeld waar de ‘noemers’ (geografische benamingen) met daaraan gekoppelde geometrie in staan. Een voorbeeld van een noemer is het woord ‘stadscentrum’. Door aan het woord ‘stadcentrum’ de geometrie te koppelen in deze geometrische objectenbibliotheek zal bij het gebruik van dit woord in de juridische tekst, het betreffende artikel meteen gekoppeld worden aan de geometrie van ‘stadscentrum’. Door het opbouwen van deze slimme objectenbibliotheek kan veel tijd bespaard worden bij het maken en onderhouden van het Omgevingsplan.

Wilt u een persoonlijk advies of meer informatie over NedOmgeving?

Stel een vraag Maak een afspraak

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap