NedGraphics sluit met NedInwinning 4.3 aan op Leica Captivate

12 december 2016 in industrie Overheid

Met de landmeetkundige instrumenten van Leica en bijbehorende software Captivate is het nu mogelijk om voor de BGT objectgerichte inwinning uit te voeren. Dit betekent dat naast het inwinnen van geometrie ook het benoemen van objecten met de bijbehorende BGT IMGeo attributen ondersteund wordt. In navolging van Trimble heeft NedGraphics afgelopen maanden NedInwinning zodanig aangepast dat met versie 4.3 nu ook de objectinformatie uit de Leica metingen geïmporteerd kunnen worden in TopoCAD, GEOCAD of IGOS. NedInwinning maakt vervolgens gebruik van uw eigen Model.db om de lijnen en punten geautomatiseerd te classificeren conform uw regelgeving. Het resultaat kunt u vervolgens vlot verwerken in een uitgecheckt BGT bestand.

Leica Captivate 2.jpg

De voordelen van deze manier van objectgerichte inwinning zijn:
• Objecten kunnen buiten worden benoemd en bijbehorende attributen kunnen gelijk vastgelegd worden.
• Het sluit aan op huidige meetprocessen: buiten inwinnen, binnen verwerken.
• Er is een korte leercurve doordat de instrument eigen software wordt gebruikt.
• Het importeren en de verwerking van de meetfiles in CAD is zeer eenvoudig en efficiënt.

Leica Captivate
Leica Captivate is de nieuwe software voor de Leica Nova en Viva meetinstrumenten. Met vertrouwde apps en aanraaktechnologie kunt u nu complexe data vastleggen en beheren met niet veel meer dan een simpele handbeweging.

NedInwinning versie 4.3
NedInwinning is een losse applicatie met diverse landmeetkundige tools. Hiervan afgeleid is CAD-Inwinning. Dit is een in de CAD omgeving geïntegreerde importmodule. Die alleen de mogelijkheid heeft om objectgerichte BGT/IMGeo metingen te importeren zodat het inlezen van de meting met één actie vanuit uw CAD pakket kan worden uitgevoerd. CAD-Inwinning kan los aangeschaft worden van NedInwinning.

NedInwinning 4.3.1 release workshop
Interesse hoe in de praktijk met NedInwinning in combinatie met Leica Captivate te werken? Klik hier om naar de inschrijving van de release workshop te gaan.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap