NedGraphics organiseert een succesvolle Mapathon

08 februari 2017 in industrie Overheid

Afgelopen vrijdag 3 februari jl. er bij NedGraphics een erg interessante, leerzame en vooral ook leuke Mapathon gehouden. Na de inhoudelijke enthousiaste toelichting van Koos Krijnders (vrijwilliger Rode Kruis en initiator Mapathons) over de insteek en de opzet van dergelijke Mapathons gingen 25 deelnemers enthousiast aan de slag. De focus van deze mapathon lag op de niet in kaart gebrachte gebieden van Malawi. Aan het einde van de avond was 2/3e van de kaart ingetekend. Een mooi resultaat!

DSC_0028.JPG

Informatie over het project:

Missing Maps
Het Missing Maps project is een samenwerking tussen het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en het Humanitarian Openstreetmap Team. Het doel van het project is om kwetsbare gebieden in de wereld in kaart te brengen. Het doel van het project is om kwetsbare gebieden in de wereld in kaart te brengen. Dit doen ze nog voordat er eventueel een (natuur)ramp gebeurt, om zo de humanitaire hulpverlening vlotter en efficiënter te laten verlopen. Helaas zijn de beschikbare kaarten in die regio’s vaak niet up to date en is het moeilijk vertrouwen op de beschikbare data.

Mapathon
Met mapathons (mapping marathons) probeert Missing Maps meer mensen bij het project te betrekken. Tijdens een mapathon worden satellietbeelden ingeladen in een website en werken de vrijwilligers samen aan het intekenen van bepaalde objecten (bijvoorbeeld wegen en gebouwen)
Dit is de eerste stap in het proces. Als straten en gebouwen zijn ingetekend, kunnen lokale vrijwilligers aangeven of een gebouw een woning, een school, een artsenpost of een andere functie heeft. Op deze wijze wordt de kaart gevuld met informatie.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Actuele ontwikkelingen NedOmgeving

  • Webinar: maak al uw plannen waar met NedOmgeving

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap