NedGraphics ondertekent convenant voor bijhouding BAG en BGT in samenhang

25 april 2017 in industrie Overheid

Op 18 april jl. organiseerden KING en Geonovum een bijeenkomst voor de ondertekening van het Geo-BAG addendum, een nieuwe bijlage van het KING-convenant. Hiermee spreken de leveranciers af dat ze de nieuwe berichtenstandaard StUF-Geo BAG, ofwel Standaard UitwisselingsFormaat Geografie, gaan ondersteunen. Deze standaard helpt gemeenten om de bijhouding van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) in samenhang te kunnen organiseren.

20170418AddendumGeoBAG.jpg

Het addendum is opgesteld door KING en Geonovum. KING heeft een monitorende rol en neemt de leveranciers op in de GEMMA Softwarecatalogus. Daarin is te zien vanaf welke datum de leveranciers de standaard ondersteunen. Geonovum beheert de standaard en biedt er ondersteuning op via haar helpdesk, met documentatie, certificering en door organisatie van het leveranciersoverleg.

NedGraphics implementeert het koppelvlak in de
StUFconnector. Naar verwachting is de eerste versie van het StUF-Geo Bag koppelvlak eind van het jaar beschikbaar. En kan begin 2018 de uitrol hiervan plaatsvinden.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Actuele ontwikkelingen NedOmgeving

  • Webinar: maak al uw plannen waar met NedOmgeving

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap