NedGraphics gecertificeerd voor het StUF GEO-BAG koppelvlak

In samenhang BGT en BAG bijhouden

22 november 2018 in industrie Overheid

Om er voor te zorgen dat de registratiesystemen BAG en Geo, en de basisregistraties BAG en BGT onderling consistent zijn, is een koppeling op basis van een standaard van groot belang. De huidige leverancier specifieke BGT-BAG koppelvlakken voldoen hier slechts ten dele aan. Er is daarom, onder regie van Geonovum, een landelijk koppelvlak gespecificeerd op basis van de StUF-Geo standaard. Het werkingsgebied van dit koppelvlak is primair bedoeld voor optimalisatie van gegevensuitwisseling en het beheer van twee wettelijke backoffice processen, voor BAG en BGT.

U kunt in 2019 aan de slag met de implementatie van dit landelijk voorgeschreven BGT-BAG koppelvlak dat functioneert op basis van StUF berichten. Hiervoor heeft NedGraphics een nieuwe StUFconnector module ontwikkeld (NGdW StUFconnector-IMGEO/BAG) die in combinatie met NGdW en de nieuwste versies van GEOCAD, IGOS en TopoCAD voldoet aan dit voorgeschreven BGT-BAG koppelvlak.

Dit nieuwe koppelvlak van NedGraphics is op 19 november 2018 gecertificeerd. Deze certificering toont aan dat de software van NedGraphics de functionaliteit bezit om BGT en BAG informatie op de juiste manier uit te wisselen . Gecertificeerde koppelvlak software helpt daarbij leveranciers en bronhouders om technische risico’s, zoals implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden in het gebruik te reduceren. De certificering is uitgevoerd door Geonovum en het positieve resultaat is gepubliceerd op de website van Geonovum.

Enkele kenmerken van dit nieuwe koppelvlak:

  • Voor een zo efficiënt mogelijk Geo beheer kunt u het best de BAG en BGT geometrie geïntegreerd in één bestand bijhouden.
  • De objecten in de BGT en BAG applicatie blijven met dit koppelvlak op een geautomatiseerde manier gesynchroniseerd.
  • Mutaties in de Geo-applicatie aan de BAG geometrie leiden automatisch tot een geometrielevering richting de BAG applicatie.
  • De BAG-applicatie kan middels geometrieverzoeken bij de GEO-applicatie vragen om plangeometrie in te tekenen, geometrie in te winnen/te muteren of objecten af te voeren. 
  • Mutaties in de BAG zoals het afvoeren van objecten, het opvoeren van straatnamen  en mutaties in huisnummeringen leiden automatisch tot kennisgevingsberichten die door de BGT opgevangen worden. Sommige van deze kennisgevingen worden dan automatisch afgehandeld in het BGT-bestand en sommige komen als melding in de Werkvoorraadlijst om door de  beheerder afgehandeld te worden.

Wilt u meer informatie over de implementatie van dit koppelvlak in uw organisatie?

Contact me Maak een afspraak

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Uitnodiging webinar: NedGlobe - Gebruiksvriendelijk en krachtig GIS-viewer platform

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap